Hej. Zemną jest Wszystko w porządku ale musiałem chwile odpocząć.
Od ostatniego mego wpisu trochę czasu minęło ale na prawdę musiałem chwile odsapnąć i się naładować pozytywnie nie myśląc o tym.
Ostatnie wyniki na które czekały były ujemne węzeł który mi wycięto był czysty uff..
Ale szpital i Lekarza jeszcze długo po operacji odwiedzałem. Rana na ramieniu pięknie mi się zgoiła.
A pod pachą borykałem się ze stanem zapalnym... dopiero tydzień temu udało mi się zgoić ranę.
A powód był głupi nawet Lekarz tego nie mógł przewidzieć. Na ramieniu miałem szwy zwyczajne a pod pachą szwy rozpuszczalne okazało się że jestem uczulony na nie i dlatego mi się nie chciała goić rana... Lekarz usunął .. mi nić z pod skóry.. potem leczyłem zapalenie .. riwanolem .. oczywiście riwanol mi stan zapalny wyeliminował ale rana się nie chciała goić .. ehh.. dopiero jak wyjechałem nad Morze trochę odpocząć postanowiłem nie smarować riwanolem .. i rana się zgoiła
.. podejrzewam że to był mój błąd bo lekarz kazał kupić riwanol w płynie a ja sobie kupiłem w żelu go rana ciągle była mokra i nie chciała się goić prawidłowo .. dopiero jak odstawiłem kupiłem plastry dla sportowców takie jak silikonu.. i rana była ochroniona i się zgoiła
Byłem wczoraj u Lekarza .. zobaczył że wszystko ładnie się zgoiło.. i dał mi pozwolenie na sport bieganie .. i powoli na aktywność fizyczną góry ciała jestem zadowolony że wszystko wraca na swój tor
Ale tak sobie myślę że jak za szybko by mi się zgoiły rany to bym nie docenił, że dostałem drugą szanse od życia ... i szybko bym zapomniał.
Umówiłem się na powtórzenie RTG płuc .. bo na powszednim zdjęciu wyszedł i artefakt nieregularny 3 mm.. Lekarz mówi że to się zdarza .. ale jestem już 2 miesiące od operacji i czas na powtórzenie nie których badań.
Ogólnie czuję się dobrze .. ale fobie na ostre słońce mi się udzieliła, wsumie to dobrze bo kiedyś nie dbał czy byłem posmarowany kremem .. czy się spiekłem i tp.
Dodatkowe leczenie które będę miał profilaktycznie to usunięcie wszystkich pieprzyków odstających .. a tego niestety trochę posiadam :D
Wiec oto moja Historia w pigułce od połowy Lipca.
Walczymy dalej by ta cholera nie miała sposobności na powrót !!!
Pozdrawiam