Jutro po raz pierwszy jedziemy tu z mamą. Jestesmy z Kotliny Kłodzkiej. Na razie więcej pytań niz odpowiedzi. Licze na zyczliwośc i profesjonalizm lekarzy tam pracujących. Pozdrawiam
DCO jest duże i ma wiele oddziałów. Osobiście mam jak najlepsze zdanie o chirurgii onkologicznej I - gdyby nie lekarze z tego oddziału, to już by mnie na tym świecie nie było.
Witam. Mogę już trochę napisać na temat DCO Wrocław. Jak do tej pory jesteśmy bardzo zadowoleni, lekarze są mili i rzeczowi, rozmawiają i słuchają chorych, terminy chemii są dotrzymywane, pielęgniarki opiekuńcze, więc wszystko O.K. Gorzej sprawa wygląda z przychodnią przy DCO-o: trudno o krótkie terminy i duże kolejki do lekarzy. To tyle.
Pozdrawiam i życzę zdrowia / Mietek
Ps. Na parterze jest pokój nr. 6 można tam wyprosić termin wizyty jak odmówią w rejestracji. (my tak zrobiliśmy dwa razy i się udało)
Jestesmy na oddziale radioterapii II. Opieka lekarska jak i pielęgniarska wspaniała. Personel rzeczowy , profesjonalny a zarazem zyczliwy i miły. Tyle ciepła i dobrego serca dla pacjentów i rodziny. Byłam w szoku. Życze innym takich Ośrodków jak DCO. Pozdrawiam
Witam! w kwietniu leżałam na oddz.chirurgii I.Miałam rozpoznanie fibromatosis-guz w mięśniu ramienia prawego,prowadził mnie dr.Tupikowski-wspaniały fachowiec,do dzisiaj jestem pod jego opieką.Operację przeprowadził super,narazie mam czysto bez wznowy:)Ten Ośrodek jest naprawdę wspaniały,personel bez zarzutu,oby tak wszędzie było Pozdrawiam serdecznie
Witam,
moja mama leczy się w DCO. Ma czerniaka skóry, niestety kiedy wspomniałam o możliwości leczenia w ramach badań klinicznych - ponieważ na czerniaka chemia nie działa - lekarze nie potrafili nas poprowadzić, wyjaśnić, a co gorsza dobrze doradzić,byleby ładować chemię dalej, która nie pomaga.
Jeden tylko lekarz z oddziału chemioterapii przypadkiem kiedy na korytarzu usłyszał o czym mówię, zaczepił mnie i potweirdził że jest taka możliwość i powiedział co zrobić, i tylko moje samozaparcie i detrminacja doprowadziły do tego, że jest jeszcze szansa, jednak nie w DCO.
Dzisiaj jeśli znów ktoś z mojego otowczenia zachorowałby na czerniaka od razu pordziłabym kierunek do warszawy do prof rutkowskiego, lub Olsztyn albo Poznań bo tylko tam mogą Ci pomóc.
We Wrocławiu nie,a co gorsza nie umieją pokierować (jeśli nie umieją pomóc to chociaż niech nie podcinają skrzydeł i wysyłają do innych placówek)
Jest to moje subiektywne zdanie po doświadczeniach z tym szpitalem. MOżliwe że inne nowotowory leczy się skuteczniej, a być może podejście lekarzy zależy od rokowań pacjentów.
MOja mama nie złe rokowania, może to dlatego ale nie jest to usprawiedliwienie.
widzę różne opinie na temat DCO.Ja miałam naświetlania w zakładzie teleradioterapii,i o personelu mam dobre zdanie.Trafiłam na miłych lekarzy,techników medycznych pielęgniarki.Obecnie jeżdżę tam na kontrolę,również jest w porządku.Wielkie uznanie zdobyła u mnie poradnia laryngologiczno-onkologiczna w budynku H. Przyjmuje tam wspaniała Pani Doktor.
_________________ Nie dajmy rakom-nieborakom nami rządzić.To my rządźmy nimi!
Jeśli DCO we Wrocławiu to mowa oczywiście o szpitalu na pl.Hirszfelda. Jestem po leczeniu zakończonym w czerwcu 2011 roku a obecnie pod ich stałą kontrolą. Mam bardzo pozytywne zdanie o tej placówce.
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum