Umiarkowany mam na 2 lata...
Postanowiłam złożyć odwołanie.
Czasem mam wrażenie, że grupe dają na wyglad. Ja wygladam świetnie, nigdy lepiej nie wyglądalam.
Pozdrawiam wspierających:
umiarkowany na 4 lata.
Nie wiem na podstawie czego wydaja orzeczenie, chyba mają odgórne wytyczne. W zeszłym roku byłam w czasie radio i chemioterapii, pierwsza chemia rozłożyła mnie dokumentnie, ważyłam około 45 kg., idąc patrzyłam jak daleko jest od ściany. Pan orzecznik nie zwrócił uwagi na raka, kazał pokazać dłonie (mam RZS) i orzekł jak wyżej - podobno mogę wejść do ZOO w W-wie bezpłatnie. Może teraz przy drugim raku powinnam złożyć nowy wniosek.
Fraszko, czytam, przesyłam dobre myśli - trzymajmy się.
Ja dostałam stopień umiarkowany na rok.
Słyszałam, że najlepiej źle wyglądać i przyjechać z osobą towarzyszącą, ale to takie ploteczki z kolejki .
Również trzymam kciuki za powodzenie terapii
heheh, komisja stwierdziła, ze jestem zdolna do samodzielnej egzystencji...
Pojechałam na komisje z mamą ale moj wygląd jest mylący. Nikt mi nie wierzy, że jestem chora....
Mam kolegę, ktory jest lekarzem orzecznikiem ale nie we Wrocławiu i on od razu mi powiedział abym nie liczyła na znaczny....
Pozdrawiam:)
moj wygląd jest mylący. Nikt mi nie wierzy, że jestem chora....
Fraszko mam to samo.
Też niedługo mam komisję lekarską.Już teraz mam obawy co do decyzji.
Ostatnio oglądałam w Tvn info reportaż o orzecznikach Zus.To koszmar komu zabierają prawo do renty. I jak tu się nie stresować?
Jak to się ma do tego,że kobiety chore chcą chociaż ociupinę "podprawić" sobie urodę,a tym samym samopoczucie. Renta,za wygląd-szok.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Zabrzmi to jak gawędziarstwo starszej pani, ale ZUS to straszne cholerstwo..., profesjonalizmu i empatii wśród lekarzy orzeczników na darmo szukać..
Fraszko, pozdrawiam Cię bardzo serdecznie. Trzymam za Ciebie mocno zaciśnięte kciuki!
Jakos przezyłam ta komisje, trudno....mam ich gdzieś...
Mój syn od 4 tyg nie chodzi do przedszkola, wiecznie jakies choróbsko. Zaraził mnie jakimś paskudnym kaszlem ale jakoś daję radę.
Pozdrawiamy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum