Glejak wielopostaciowy G4 jest po wycięciu.
Teraz musi być radioterapia ,mieszkamy w Łodzi.
Słyszeliśmy,ze Bydgoszcz ma nowszą aparaturę i co zatem mniej skutków ubocznych.
Co byście polecili Łódź czy Bydgoszcz?
Lekarz powinien zdecydować, czy w tym przypadku najlepsze efekty da napromienianie tradycyjne, stereotaksja, CyberKnife, czy też GammaKnife, i w zależności od jego decyzji należy wybrać ośrodek dysponujący najlepszym sprzętem. Proponuję po prostu spytać lekarza, które rozwiązanie w tym konkretnie przypadku da najlepsze rezultaty.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Jakich środków pielęgnacyjnych używać przy radioterapii? Radio. jest po usunięciu guza mózgu GLEJAKA. (Pielęgnacja jamy ustnej, pasta do zębów,krem do twarzy itd.)
Może to pytanie jest dla kogoś zbyt śmieszne ale ja słyszałam ,ze dieta osoby chorej nie możne uwzględniać żadnego produktu mrożonego,jeśli tak to dlaczego? Czy chodzi o mrożone półprodukty np.kluski, kopytka,warzywa artykuły kupione ze sklepu itd czy samemu tez nie można mrozić (np.mięsa z domowego drobiu). Nie mogę pozwolić sobie na zrobienie jakiegoś błędu w przygotowaniu posiłku dla drogiej lecz mocno chorej (GLEJAK) osoby.Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum