Ula1131,
Szczepienie przeciwko WZW B jest wymagane przy jakichkolwiek planach operacyjnych ( z wyjątkiem sytuacji nagłych).
Samo usg nie określa ewentualnego zaawansowania guza - nie wiadomo czym on dokładnie jest ( co napisał lekarz w wyniku usg?). Jeśli to zmiana łagodna to nie mówimy wówczas o zaawansowaniu.
Tak samo nie napiszę Ci czy taki guz może rosnąć szybko czy wolno bo nie wiem co to za rodzaj guza/zmiany.
Czy zgłosiłaś się do ginekologa z powodu jakichś konkretnych dolegliwości czy było to rutynowe badanie? Czy kiedykolwiek wcześniej miałaś stwierdzone jakiekolwiek zmiany w obrębie jajników?
Pozdrawiam i witam na forum.
[ Dodano: 2016-09-30, 12:52 ]
Widzę, że napisałaś kolejny post, scaliłam obydwa wątki.
Skąd lekarz wie, że to rak? Usg nie określa rodzaju zmiany.
[ Dodano: 2016-09-30, 13:36 ]
Cytat: |
Lekarz stwierdził po badaniu usg że jest to guz lity.95roku byłam w ciązy i miałam operację na prawym jajniku miałam torbiela choc lekarze mysleli ze to wyrostek tagze operację miałam robioną na chirurgi |
Cytat: |
Zgłosiłam się do lekarza z powodu niechcianego owłosienia i parcie na pęcherz i nieregularne miesiaczki a czasami ich brak |
Wklejam Twoje pw - merytoryczne pytania i odpowiedzi dotyczące wątku powinny znajdować się w nim. W ten sposób możesz uzyskać więcej odpowiedzi.
[ Dodano: 2016-09-30, 13:47 ]
Wcześniejsze wystąpienie torbieli na jajniku prawym, nieregularne cykle i nadmierne owłosienie sugerują pewne zaburzenia hormonalne. Czy nigdy nie byłaś diagnozowana i leczona w tym kierunku?
Nie wiem czy obecna zmiana na jajniku lewym ma z tym związek. Odpowiedź da operacja.
W jakim trybie masz mieć szczepienie anty WZW B?