Pod koniec listopada dostałam skierowanie na badanie PET ponieważ w badaniu scyntygrafii kości wyszło mi większe gromadzenie znacznika w mostku.
Lekarz podejrzewał przerzut o nieznanym punkcie wyjścia i dał skierowanie na to badanie. Niestety w trakcie kwalifikacji odmówiono mi wykonania tego badania ze względu na brak spełnienia warunków jednego z 20 pkt. W związku z tym będę zmuszona je wykonać prywatnie.
Do wykonania tego badania skłania mnie dodatkowo systematycznie rosnące markery Ca-125 i Ca 19.9 od blisko roku. Pomimo wykonania szeregu różnych badań, nie udało się ustalić przyczyny rosnących markerów.
Jestem z Krakowa i u nas koszt to 4300 zł w Szp. Uniwesyteckim na ul. Kopernika i 4100 zł w firmie Voxel.
Najbardziej interesują mnie miasta w południowo-wschodniej, centralnej i okolice górnego i dolnego Śląska czyli Katowice, Gliwice, Warszawa, Rzeszów, Tarnów, Opole, Zakopane, Kielce i okolice Krakowa.
Jestem też ciekawa, jakich zmian nie wykazuje to badanie? Proszę podzielcie się ze mną tymi cennymi informacjami. Będę bardzo wdzięczna bo czas mnie nagli po prawie roku nic nie wnoszącej diagnostyki.
Witaj. Krakowianko jeśli chodzi o Pet/Ct całego ciała w Bydgoszczy w zeszłym roku było to 5 tys. We Wrocławiu 2 lata temu ok 4,5 tys. Myśle, że ceny nie będą się wiele różnić.
Pozdrawiam
Witam, w Krakowie badanie to kosztuje ok.4800 zł. Natomiast w Lublinie płaciłam za nie 4300 zł.3 miesiące temu. Ceny w całej Polsce niestety się aż tak bardzo nie różnią, pozdrawiam
Witam, z tego co wiem to badanie wykonują w Ośrodku Medycyny Nuklearnej Oddziału Klinicznego Kliniki Endokrynologii Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.
Nie wiem czy moja informacja będzie przydatna, trzymam kciuki i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum