Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc!!! U mojej mamy stwierdzono masywny rozsiew nowotworowy w jamie brzusznej, Podczas operacji nie wycięto guzów , pobrano tylko wycinki do badania.Czekam na wyniki hist. które mają wskazać źródło nacieków. za 3 dni mam dzwonić do onkologa, ale ze wstępnej rozmowy wynika, że powinno być wskazane źródło, a to dopiero okaże się po wynikach. jestem przerażona, bezsilna. Czy mimo tak strasznego zapisu na karcie wypisowej -masywny roziew nowotworowy- moge jeszcze walczyć z tą paskudną chorobą. Tak bardzo kocham moją mamę i pragnę jej pomóc.
Walczyć należy zawsze nawet jak się nie da choroby wyleczyć to o dobrą jakość życia mamy. Oczywiście może się okazać, że wdrożenie leczenia będzie tylko z gorszym skutkiem dla chorego wtedy trzeba rozważyć wszystkie plusy i minusy.
Zarówno chory jaki jego bliscy po usłyszeniu diagnozy, a potem kiedy dowiadują się o niepomyślnych rokowaniach, przeżywają traumę. Sama niedawno tego doświadczyłam. Najpierw był strach, potem rozpacz, aż w końcu pojawiła się determinacja, że bez względu na wszystko, dla dobra naszego chorego i nas samych, trzeba zmierzyć się z tą paskudną chorobą. Nie zawsze udaje się wygrać, ale dlaczego nie dać sobie szansy. Między innymi dla niej trzeba próbować i wierzyć w zwycięstwo. Wiem, że to trudne, ale nie niemożliwe, bo chorobę czasem udaje się pokonać, a czasem tylko zatrzymać na jakiś czas. A zatem głowa do góry i pierś do przodu, na przekór losowi i całemu światu.
ja mam rozległe przerzuty i nacieki w obrębie jamy brzusznej, otrzewnej, jelit, wątroby i walczę.
spróbuj tak bardzo jak tylko się da oddzielić emocje i działać racjonalnie.
Twoja Mama potrzebuje rzetelnej opieki i jestem pewna, że możesz Jej taką opiekę zapewnić.
Trzymam kciuki za Waszą walkę.
Pamiętaj - każdy dzień życia dłużej to wygrana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum