Witam wszystkich serdecznie
Chciałbym opisać w skrócie mój problem i szukam wsparcia i porad z waszej strony bo juz nie wyrabiam psychicznie. Otóż jestem cory juz od 8 lat na przewlekłe zapalenie trzustki. Tydzień temu wykryto u mnie torbiel rzekoma (niby) torbiel posiada zwapnienia na obwodzie zlecono mi markery TK USG Gastroskopie Kolonoskopie wszystkie badania po za ta torbiela wyszly w normie czekam jeszcze na wynik markerow CEA i AFP jestem załamany kompletnie boje się ze to rak. Dodam ze torbiel umiejscowiona jest w sąsiedztwie głowy trzustki błagam o jakieś porady doświadczenia z góry dziękuję
Przecież nic onkologicznego u Ciebie nie stwierdzono jedynie to co piszesz, przewlekłe zapalenie trzustki i torbiele, które są zmianami łagodnymi, to nie rak.
Jeśli coś więcej chcesz się od nas dowiedzieć to musisz wstawić wszystkie wyniki jakie posiadasz, na podstawie, krótkiego Twojego tekstu można stwierdzić, że nie ma żadnego raka.
Pablo miales robiony EUS? Jesli nie moze wartoby zrobic w celu pobrania biopsji zmiany, spokojnie, torbiele zdarzaja sie czesto przy pzt, znajdz dobrego onkologa-chirurga a najlepiej jedz do Katowic skonsultowac to z Prof. Lampe lub do Wawy, z tego co wiem torbiele tez stanowia wskazania do operacji i ich usuniecia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum