Mam do oddania damską perukę. Nowa, założona tylko raz. Jest to peruka z krótkich syntetycznych włosów, ciemny blond.
Nie wiem czy mogę wstawić link do producenta? Napisze tylko, że jest to znany i bardzo popularny producent z Warszawy a model peruki to Nicole. Więcej info na pw.
Chętnie oddam perukę jakiejś kobiecie w potrzebie, a takich pewnie nie brakuje. Konkrety na pw.
[ Dodano: 2011-12-12, 19:20 ]
Ps. Oczywiście oddam znaczy zupełnie za darmo- żeby nie było wątpliwości.
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
Mam pytanie, czy ktoś ma może do oddania peruke? Pokryję koszt przesyłki. Potrzebuję dla mojej sąsiadki która nie ma pieniędzy żeby sobie kupić bo ważniejsze jest wykupienie leków p.bólowych i p.wymiotnych. Ja się dzisiaj zeszukałam bo moja Mama miała dwie ale niestety chyba wyrzuciła. Jeśli ktoś może pomóc to będę wdzięczna. To kobieta o wielkim sercu którą życie doświadczyło i muszę jej jakoś pomóc.
_________________ Są chwile, by działać i takie, kiedy należy pogodzić się z tym, co przynosi los. /Coelho Paulo/
Nie śmiałam pytać również o leki ale jak dzisiaj byłam u niej to pytała czy nie mam leków p.wymiotnych i p.bólowych a ja aż się popłakałam bo tydzień temu zrobiłam porządek w lekach i wyrzuciłam wszystkie p.wymiotne, zostało mi 1 opakowanie dexaku tylko które jej dałam.
_________________ Są chwile, by działać i takie, kiedy należy pogodzić się z tym, co przynosi los. /Coelho Paulo/
Wiem o refundacji i ona też wie tyle ze zeby dostać reundacje to najpierw trzeba zapłacic i dopiero jest zwrot a jak sie nie ma z czego zapłacic? Powiedziałam ze postaram się załatwić a jak nie da rady to będziemy myśleć dalej.
Wiem o refundacji i ona też wie tyle ze zeby dostać reundacje to najpierw trzeba zapłacic i dopiero jest zwrot a jak sie nie ma z czego zapłacic? Powiedziałam ze postaram się załatwić a jak nie da rady to będziemy myśleć dalej.
Nie spotkałam się z taką procedurą.
Postaram się to wyjaśnić u źródła.
no tak przynajmniej było z moją Mamą, że płaciła całość a potem wysyłała rachunek chyba i wniosek jakiś do NFZ i oni przysyłali chyba odpowiedz i dopiero był zwrot pieniędzy. W taki sam sposób kupowaliśmy babci wózek inwalidzki i teraz chciałam aparat słuchowy ale musiałabym wyłożyć 1000zł a zwrot dopiero potem a że koniec roku to raczej dopiero po nowym roku.
Przyznaję, nie wiem jak jest z innymi "pomocami".
Wiem jak jest z okularami dla dziecka.
Dostajesz receptę (pomijam czas dostania się do lekarza etc) i idziesz z tym do oddziału NFZ. Tam przybijają Ci pieczątki (po sprawdzeniu czy oba oczy, czy jedno, i czy w ciągu roku kalendarzowego nic się nie zmieniło) z tą poobijaną receptą idziesz do optyka, który ma umowę z NFZ i dostajesz, uwaga,: 8n zł, zniżki (na "szkło podstawowe"). Jeżeli zmienia się oba szkła to dopłata jest wielokrotnością. oprawki kupujesz sam/a.
Obawiam się, że podobnie jest z refundacją peruki, czyli, że płacą % do najniższej; "chcesz wyglądać jak człowiek, a nie jak manekin/ Twoja sprawa. My dajemy 8 zeta."
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Kurczę, ja wszystkie leki ( a było ich naprawdę dużo ) oddałam do hospicjum . Chustki i inne rzeczy poszły do znajomej amazonki . Ale jutro przegrzebie szafę i postaram się znaleść perukę , bo jedna w domu na pewno została . Nie miałam sumienia się jej pozbyć . Mam nadzieję, ze uda mi się ją znaleść .
_________________ Mamuś ur. 01.08.1955 - zm. 28.11.2011 godz.22.27 (*) .
Obawiam się, że podobnie jest z refundacją peruki, czyli, że płacą % do najniższej; "chcesz wyglądać jak człowiek, a nie jak manekin/ Twoja sprawa. My dajemy 8 zeta."
Limit ceny dla peruki z włókien syntetycznych wynosi 250 zł. NFZ refunduje 100% tej kwoty. Peruki w cenie 250zł wydawane są BEZPŁATNIE, w ramach umowy z NFZ. Jeżeli cena peruki jest wyższa niż 250zł - cena limitu, pacjent dopłaca różnicę.
Limit ceny dla peruki z włosów naturalnych wynosi 600 zł. NFZ refunduje 70% tej kwoty. Aby otrzymać perukę o wartości 600 zł należy dopłacić 180 zł. Jeżeli cena peruki przekracza kwotę 600 zł pacjent dopłaca 30% oraz różnicę.
Link do Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu zaopatrzenia w wyroby medyczne będące przedmiotami ortopedycznymi oraz środki pomocnicze: http://isap.sejm.gov.pl/D...=WDU20091391141 - info na str. 10100
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2012-11-17, 11:15 ] Ocenzurowano ten i następne posty naruszające Regulamin Forum, cz. II, pkt 13. / Administracja
_________________ „Żółw musi być aż tak twardy, bo jest aż tak miękki”. St.J.Lec
Lider czerwonej kreski./Kuba Wojewódzki (tego forum).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum