Witam serdecznie!
Za nami ciężkie chwile, ale dalej walczymy
Chciałbym przedstawić Wam przebieg wydarzeń od mojej ostatniej obecności:
Tak jak pisałem, potwierdziło się to, że te wszystkie nacieki na twarzy są pochodzenia białaczkowego Wskazuje na to wynik (przepraszam, że w formie pisanej, ale nie mam dostępu do skanera):
19.05.2016 - Obraz histologiczny w oparciu o wyniki badań immunohistochemicznych odpowiada naciekom niskozróżnicowanego nowotworu nosogardła.
W badaniu immunohistochemicznym zmiana główna: p63+, CD99+, p16+ (ogniskowo), Ki 67 ok. 40%. CAM 5,2 -, CD 56 -, HMB 45 -, MyoD1 -, CHR -, CK AE1/AE3 -, S 100 -, CD 3 -, CD 20 -.
25.05.2016 - Uzupełnienie wyniku:
Ponowna ocena po uzyskaniu dalszych danych klinicznych i wykonaniu dodatkowych badań immunohistochemicznych. Obraz hostologiczny w oparciu o wyniki badań immunohistochemicznych odpowiada naciekom ostrej białaczki szpikowej (MPO +, CD 117 ogniskowo+, CD 34-, Pax5-, Tdt pojedyncze komórki +)
Tata został skierowany na oddział hematologiczny. Jako, że miał on robiony przeczep szpiku z powodu MDS w WIM w Warszawie - leży właśnie tam. Od poniedziałku (30.06) tata dostaje chemię. Do wczoraj znosił ją bardzo dobrze, wczoraj niestety pojawił się całkowity bezmocz (jedynie delikatny krwiomocz) i duże obrzęki kończyn. Po nocnej dializie, kilku furosemidów nic się nie zmieniło. W chwili obecnej przechodzi drugą hemodializę. Gorączka się utrzymuje, szczególnie wieczorami. Dzisiaj nie zadaję żadnych pytań, bo chyba za bardzo boję się odpowiedzi. Pozdrawiam,
Jacek
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2016-06-07, 08:39 ]
Chyba 30.05.?
3mam mocno kciuki. Choć sytuacja b. trudna, to jeszcze nic nie jest przesądzone.