Pytanie o badanie 5-HIAA (Kwas 5-hydroksyindolooctowy)
Witam,
Czy ktoś tutaj robił badanie 5-HIAA na własną rękę? Pytam ponieważ w opisie laboratorium najczęściej występuje potrzeba zakwaszenia moczu z DZM kwasem solnym. Czy gdzieś można kupić zestaw do takiego badania? Nie potrafię tego namierzyć nigdzie w internecie. Dziękuje.
Trzeba znalezc laboratorium które robi tego typu badanie, nastepnie zadeklarowac chęc
wykonania badania i kwas dostaniesz wyprzedająco w ramach ceny oK 60zl. Moze zażądaja
zaliczki, to do uzgodnienia z laboratorium.
A u nas na oddziale nie zakwaszają moczu. Patrzyłam jak pielęgniarka zlewa ze słojów do małych słoiczków mocz i zapytałam co z zakwaszeniem moczu kwasem. Tylko sie uśmiechnęła i powiedziała, że są nowe odczynniki i nie trzeba już zakwaszać moczu. Mam porównanie z badania robionego prywatnie w laboratorium Diagnostyka, gdzie mocz był zakwaszany i z oddziału bez zakwaszania. Wyniki praktycznie się nie rózniły, szpitalny był nawet wyższy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum