Co do norm TSH: przez pierwsze dwie wizyty w CO Gliwice po usunięciu prawego płata tarczycy zalecano mi utrzymywanie TSH w granicach 0,4 - 1,0. Obecnie, po roku od operacji, na karcie konsultacyjnej widnieje przedział 0,1 - 0,4. Wydaje mi się, że tamtejsi lekarze wiedzą, co robią i tak, jak mamy napisane na kartach, tak ma być.
Ja mam tyreoglobulinę bliską zeru, ale przeciwciała aTg ~530. Powiedziano mi w Gliwicach, że wszystko będziemy wiedzieć po diagnostyce izotopowej - tzn. czy jest czysto i nie trzeba usuwać reszty tarczycy i leczyć jodem, bo taka moja uroda i przeciwciała będą, czy też działać radykalnie. Diagnostykę mam w lipcu.
moje wyniki zaniepokoiły lekarza ale powiedział zeby kontrolowac no i radioterapie jodem mam w grudniu. powiedział ze jakby sie cos działo zeby sie zgłosic do nich. dziwnie to zabrzmiało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum