Czy możecie mi pomóc w informacji gdzie przyjmuje prof. Rodryg Ramlau w Poznaniu? Gdzie Go mogę spotkać w jakim szpitalu?
Dzwoniłam w Poznaniu na ulice Kutrzeby do ProfMedica bo tylko w google taką informację znalazłam.Wpiszą tatę na listę oczekujących na 18.06 ale nie obiecuje że zostanie przyjęty.
Muszę szybciej prof znaleźć.
[ Dodano: 2018-06-01, 12:16 ]
niestety prof Ramlau wyjechał na 2 tygodnie
znacie innego godnego polecenia onkologa?
[ Dodano: 2018-06-01, 18:55 ]
Chce wam napisac wypis ze szpitala mojego taty
Duszność wysiłkowa,kaszel.W wywiadzie dusznica bolesna, ból w klatce piersiowej,niewydolność serca NYHA,niedomykalność zastawki mitralnej,nadciśnienie tętnicze,łagodny przerost prostaty.objawy depresyjne leczony w PZP,nikotynizm.
w wykonaniu tk klatki piersiowej stwierdzono w środpiersiu rozległego guza srodpiersia,naciekajacego struktóry śródpiersia,oskrzela,ściśle przylegającego do mostka.W szczycie płuca lewego(LS1/LS2)widoczne spikularne zagęszczenie miąższu o wymiarach 23*38*32mm.W nadnerczu prawym guzek o gęstości 30jH co przemawia za zmianą o charakterze meta.Zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa.W wykonanym badaniu bronchofiberoskopowym błona śluzowa oskrzeli płata lewego-głównego oraz do płata górnego-podłużne ufałdowania.Ujście oskrzela LS1 I LS2 szczelinowato przewężone.Śluzówka ujścia LS2 miernie pogrubiona i przekrwiona.W badaniu histopatologicznym materiału pobranego z okolicy ujścia LS2-rak drobnokomórkowy.
Dalsze leczenie onkologiczne-chemioterapia.