Niestety Tak, przepisałam dokładnie
.
Sama byłam zdziwiona, kiedy po operacji przeczytałam informację przy łóżku mamy, że usunięto prawe przydatki, a nie ruszono nawet lewego jajnika. Poszłam i spytałam wprost lekarza czemu usunięto prawe, skoro mama była kierowana z lewym jajnikiem, lekarz powiedział mi, że "nacieki są wszędzie i " w zasadzie nie miał tam co robić" dopiero po badaniu histopatologicznym podejmie decyzję co dalej, bo nie wie, czy mama w ogóle zareaguje na chemię. Pan doktor powiedział, że jeśli zareaguje, to wtedy podejmie decyzję o ewentualnej próbie leczenia. Dodał jeszcze, żeby na razie nie informować mamy. Zamurowało mnie. Mama dociekliwie pytała o to samo usłyszała, że tak musiał zrobić i już, a lewy jajnik usunie po chemii.
Przed 31.05 CA 125 wynosił 770, po operacji zwiadowczej, a przed pierwszą chemią marker z tego co wiem skoczył na około 4000, ale dokładnie nie wiem jaki był, bo wynik został u lekarza, natomiast przed porównawczym TK spadł na 700. Mama po operacji czuła się bardzo źle, schudła jakieś 20 kg, miała problemy z chodzeniem, pojawiły się bardzo silne bóle kręgosłupa. Może to się wyda dziwne, ale po każdej chemii czuła się coraz lepiej.
Poniżej przesyłam fotki ( nie wiem, czy dobrze się zapiszą, jeśli nie, to przepraszam, robię to po raz pierwszy)
TK z 31.05
TK z 26.10
Wypis po laparotomii (nijak się ma do mojej rozmowy z lekarzem, przyjęto, wycięto, pobrano, suche fakty)
Martwię się, że zrezygnują z dalszego leczenia i operacji radykalnej, a ten skorupiak dalej rośnie
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2016-11-01, 20:34 ]
Proszę wstawić wyniki badań jako załączniki do posta. Tutaj jak to zrobić http://www.forum-onkologi...rum/faq.php#35.
Wyniki, które wstawiłaś są nieczytelne.
[ Dodano: 2016-11-01, 21:08 ]
Proszę o odpowiedź, co znaczy opis "Węzły chłonne w przestrzeni zaotrzewnowej do 14mm." czy to oznacza, że są powiększone?, czy oznaczają przerzut ?
Macica o wym. 55x43x60mm. W rzucie przydatków po stronie lewej masa TU o strukturze płynow-litej o wym.58x52x43mm- rozumiem, że to wymiary guza jajnika lewego
"zatarte granice z macicą i pętlami jelitowymi". - co to oznacza?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2016-11-02, 11:35 ]
Prosimy o dołączanie dokumentacji w formie załączników do posta, nie linków do zew. serwisów hostujących (bo mogą zniknąć).
Post poprawiony.