[b]
Czy to ma byc histopatologia pooperacyjna?
Jezeli tak to jest niepelna (np gdzie jest drugi jajowod? Pol slowa nie ma tez na temat wezlow chlonnych)
Tak jest to histopatologia pooperacyjna. Nie ma tam słowa na temat węzłów chłonnych.
Mama dzisiaj pojechała do szpitala na pierwsza chemioterapie a my nadal nie wiemy w jakim stopniu zaawansowania jest ta choroba. Kiedy lekarze powinni to określić ?
radek na określenie stopnia zaawansowania choroby składa się kilka czynników, wielkość guza (cecha T) obecność przerzutów w węzłach chłonnych, które badane chyba nie były (N) i obecność przerzutów odległych (cecha M)
porozmawiaj na ten temat z lekarzem, zapytaj go o to poprostu jaki jest stopień zaawansowania choroby.
napisz jak się mama czuje po debiucie w chemii.
Proponuję zaglądnąć na forum poświęcone tylko i wyłącznie nowotworom jajnika w tym raka jajnika który stwierdzono u Twojej mamy. Zapewne mama poza Taxolem dostaje również Carboplatynę lub Cisplatynę. Pozdrawiam
http://www.nowotwor.eu/
3 mam kciuki za Twoja mame. Niestety ja mam podobny problem, dolaczylam wczoraj na forum i niecierpliwie czekam na odp. Moja mama tez ma raka jajnika, stopien III , G 2. Zupelnie nie wiem co robic.
Jak sie czuje Twoja mama? Jak sie w tym wszystkim odnalezliscie? Gdzie sie leczycie?
Moja mama jest po radykalnej operacj czeka na chemie.
Moge zapytac jak dlugo Wy czekaliscie? Moze Ty mozesz mi podpowiedziec cos, o co pytac lekarzy, gdzie szukac info?
Dla innych chetnych do pomocy- moj watek to rak jajnika w tym samym dziale.
3maj sie Radek. Chwilowo nie moge Ci pomoc, bo moja wiedza jest minimalna, jak tylko wygooglam cos ciekawego to tez Ci dam znac.
3 mam kciuki za Twoja mame. Niestety ja mam podobny problem, dolaczylam wczoraj na forum i niecierpliwie czekam na odp. Moja mama tez ma raka jajnika, stopien III , G 2. Zupelnie nie wiem co robic.
Jak sie czuje Twoja mama? Jak sie w tym wszystkim odnalezliscie? Gdzie sie leczycie?
Moja mama jest po radykalnej operacj czeka na chemie.
Moge zapytac jak dlugo Wy czekaliscie? Moze Ty mozesz mi podpowiedziec cos, o co pytac lekarzy, gdzie szukac info?
Dla innych chetnych do pomocy- moj watek to rak jajnika w tym samym dziale.
3maj sie Radek. Chwilowo nie moge Ci pomoc, bo moja wiedza jest minimalna, jak tylko wygooglam cos ciekawego to tez Ci dam znac.
Dziekuje za zainteresowanie. Mama czuje sie w miare dobrze jest bardzo osłabiona ( normalne po chemii). Po operacji na chemie mama czekała ok 3 tygodni. Teraz jest juz po 3 chemii. Niestety moja wiedza na ten temat tez nie jest zbyt obszerna.
Również trzymam kciuki za Twoja mame
[ Dodano: 2010-02-23, 12:33 ]
Po drugiej chemii marker Ca125 u mojej mamy spadł do 26.7 U/ml. O czym to moze świadczyc ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum