Dziękuję za odpowiedzi. Do prof. Szczylika już wcześniej próbowałam ich umówić, ale zapisy są dopiero w ostatnim tygodniu września. Czy waszym zdaniem wiek jest wystarczającym powodem, aby zaniechać jakichkolwiek prób leczenia ? Czy są może jakieś wytyczne mówiące o tym, iż pacjentowi po przekroczeniu jakiegoś wieku nie podaje się chemii ?
Dziękuję za odpowiedzi. Do prof. Szczylika już wcześniej próbowałam ich umówić, ale zapisy są dopiero w ostatnim tygodniu września.
tak, do doktora zapisy na konkretny miesiąc zawsze są w ostatnim tygodniu poprzedzającego miesiąca. Warto jednak czasem zadzwonić kontrolnie nawet w połowie miesiąca bo czasami pacjenci rezygnują z wizyty i wtedy można wskoczyć na ich miejsce.
Może lekarze tak skrótowo podali, że ze względu na wiek, ale oznaczało to, że badania krwi, moczu czy inne parametry nie pozwalają podac chemii (chodzi o stan chorego - tak jak napisała alaslepa,
Podanie chemii przy złym stanie zdrowia, może spowodowac więcej szkody niż pożytku.
Niestety wielokrotnie słyszałam/czytałam, że pacjentowi (dużo młodszych od Twojej Babci)nie podano chemii, bo parametry np. krwi są za słabe.
Ale czytałam/widziałam pacjentów +80 którzy chemię dostawali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum