Podsyłam najnowsze TK klatki piersiowej i jamy brzusznej z miednicą mniejszą, w 2 miejscach dopisałam sugestie Doktora Radiologa - Onkologa. Poza tym sama wybieram się do doktorów na Szaserów zapytać się czy nie zoperowaliby mi tych wszczepów w bliźnie, otrzewnej i to co odrosło na kikucie pochwy. Wszczepy mnie bolą i przeszkadzają na codzień bo nie mogę żadnych normalnych spodni założyć bo cisną.
TK KLP:
Klp, porównując z badaniem poprzednim z 24.05.2013 stwierdza się:
- powiększył się guzek w segm 4 płuca prawego do 15 mm /poprzednio 9 mm â
(Radiolog zasugerował konsultację chirurgiczną żeby go wyciąć), drugi opisywany guzek w segm 4 teraz jest prawie niewidoczny. Pozostałe drobne guzki w płucach â bez dynamiki, nowych zmian nie widać.
- bez powiększonych węzłów chłonnych klp,
- jam opłucnowe bez płynu
Jama brzuszna i miednica:
- mnogie niewielkich rozmiarów zmiany meta w wątrobie, największe w segmencie 2/3: 22 mm, w płacie ogoniastym 23 mm
(tu również doktor zasugerował wycięcie tych 2 największych zmian)
- powiększony mts węzeł chłonny biodrowy lewy 24 mm,
- wszczep w dolnym brzegu blizny w tkance podskórnej i mm. Prostych podbrzusza o łącznym wymiarze około 56x24 mm, poza tym w bliźnie widoczne są jeszcze mniejsze guzki mts.
- stan po resekcji narządu rodnego, w szczycie kikuta pochwy lewostronnie guzek 33 mm,
- podejrzewam drobne wszczepy otrzewnowe, większe przy m. lędźwiowym większym około 9 mm, poza tym w miednicy około 12 mm przy mesorectum,
- w śledzionie 8 mm zmiana ogniskowa, prawdopodobnie torbielka, śledziona umiarkowanie powiększona, mierzy ok 125 mm,
- drogi żółciowe nieposzerzone, pęcherzyk żółciowy gładkościenny,
- nerki, nadnercza, trzustka prawidłowe,
- el. kostne bez meta.
Wniosek: zmiany meta w płucach, wątrobie, węzłach chłonnych, bliźnie w skórze, w pochwie, wszczepy w otrzewnej. Poza tym j/w.
Szału nie ma ale podobno w płucach nie jest najgorzej i tego będę się trzymać pazurami. Mam taki wewnętrzny feeling - mam nadzieje, że tym razem też mnie nie zawiedzie, że ta chemia którą dostaję czyli topotekan i cisplatyna zaczyna działać