laguna_1_kh,
Witaj na forum.
Czy chodzi Ci o chirurgów-onkologów?
W wątkach dotyczących trzustki najczęściej wymieniane są b.znane nazwiska: prof.Lampe ( Katowice) i prof.Durlik ( Wwa). Oczywiście nie oni jedyni operują trzustkę.
Dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi o chirurga. Sprawa dotyczy mojego szwagra. Guz zlokalizowany jest w trzonie trzustki. Dwa tygodnie temu został pobrany materiał do badań his.pat. przez EUS-a. Guz jest bardzo twardy i pobrano mało materiału. W piątek patomorfolog powiedział że w pobranym materiale jak narazie nic nie znalazł ale od razu zaznaczył że prawdopodobnie trzeba będzie zrobić powtórke pobrania w Rzeszowie. Międzyczasie szwagier był na wizycie u prof. Mrowca. Profesor zaleca pilna operacje ale w Katowicach termin to mniej więcej półtora miesiąca. Proszę o info czy w Krakowie lub Warszawie są podobne terminy? Wiadomo że czas ma tu ogromne znaczenie.
Proszę o info czy w Krakowie lub Warszawie są podobne terminy?
Trudno powiedzieć jaki jest konkretny czas oczekiwania musiałabyś po prostu podzwonić i się dopytać ale z tego co widać na forum to średnie czekanie na operację/szpital to 1-1, 5 miesiąca.
Polecam dr.Jóźwiaka,Instytut Onkologii przy ul.Wawelskiej w Warszawie. Doskonały chirurg onkolog,uratował życie mojej mamie.Wykonał całkowitą resekcję trzustki bez żadnych powikłań.pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum