Może spróbuj sama porozmawiać z psychologiem, by wpadł do niego na oddziale tak po prostu, pogadać? Ewentualnie - choć skoro mąż się wścieka, może to być trudne - postaraj się z nim spokojnie porozmawiać.
Albo napisz do niego list, w którym opiszesz jak się czujesz, jak bardzo się o niego martwisz i jak chcesz mu pomóc, sugerując też wizytę u psychologa.
Dzien dobry.Mam pytanie jakie objawy przed zdjagnozowanie choroby miał maz?pytam ,bo martwia mnie moje dolegliwosci zoładkowe ,które trwaja juz kilka miesiecy.Życze duzo siły i optymizmu.pozdrawiam
Witam. Myślę ze sporo wątpliwości wyjaśni badanie u gastrologa.Wprawdzie jakby czekał na gastroskopię to około roku ma prywatnie to po 2 dniach,już w trakcie badania było wiadomo co maż ma a badanie histopatologiczne tylko to potwierdziło. Żeby go coś szczególnie bolalo to zapewnie szybciej by do lekarza trafił.CZuł ssanie ,ze jest głodny zjadł troszkę i juz pelny,oczywiście chudł,lubił jeść mięso ,to potem wogóle nie chcial ruszyć nawet wędlin
[ Dodano: 2012-03-30, 22:17 ]
Czytałam posty innych osób którzy zmagają się z ta podstępną chorobą ,może poda mi ktoś parę ciekawych przepisów co gotowac ,bo już sama niewiem co robić. W pewnym sensie to cała rodzina już dietetyczne potrawy je,gotuję dużo warzyw oraz chude mięso,oczywiście na okrogło robię zupy bo kanapkę zje jedną i juz ma dosyć,może podzieli się ktoś ze mną swoimi doświadczeniam
Jakie to leczenie nowotwora jest skomplikowane,męża oprócz chemi czeka 28 lamp
[ Dodano: 2012-05-06, 22:36 ]
czy mi jako żonie nalezą sie jakie kolwiek świadczenia ,mąż uzyskał znaczny stopien niepełnosprawnosci na rok,mąż był jedynym zywicielem rodziny
[ Dodano: 2012-05-06, 22:39 ]
proszę opomoc podpowiedz,mąż jest na zasiłku chorobowym które 3 lipca sie konczy bo minie 180 dni
Ciagle czytałam forum .teraz proszę o poradę .Mąż po przerwie ma kłopoty jesli to mozna tak nazwac.
Bardzo się meczy. ma wodobrzusze i okropny boł.odsyłaja nas niewiadomo gdzie.jak mu pomóc .co robić
.Oczywiście jest wznowa nowotworu ,niewiem w fazie rozsiewu.nie chcą go leczyć
Badanie usg
Duża ilość płynu echogonicznego w jamie otrzewnej przy watrobie i śledzionie do 27 mm wiecej w obu flankach, m pętlowo w podbrzuszu. Wątroba echogenicznosci w normie, w prawym placie seg 6 7 przy bocznej scianie ognisko hiperechogeniczne 6 mm raczej naczyniak do poradni z poprzednimi badaniami. Poza tym watroba bez zmian ogniskowych. Pecherzyk żółciowy bez zlogów, ściany pogrubione jak w ascites. Drogi zołciowe wnetrzowątrobowe nieposzerzone. Wneka watroby, trzustka, aorta niedostępne w badaniu
TO JEST USG Z 20 WRZESNIA
[ Dodano: 2014-10-01, 22:19 ]
maż ma tramal z paracetanolem a dzisiaj dostał dodatkowo płastry ,chirurg nie chce go otworzyc
[ Dodano: 2014-10-01, 22:21 ]
Dzisiaj zarejestrowalam go do opieki paliatywnej
[ Dodano: 2014-10-01, 22:23 ]
Czy rokowania są juz niekorzystne,nie chcą go odbarczyć ,
Na czkawkę są tabletki, u mego brata znacząco dzieki nim się zmniejszyła, teraz nawet ich nie bierze. Płyn jeżeli utrudnia funkcjonowanie trzeba odbarczyć. I mówcie o sszystkich dolegliwościach lekarzom.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum