Witaj Aniaha,
Juz po terapi, efekt nie wiadomy. Dopiero 29 i 31 styczna bede miala tomografie pozytronowa i skaner magnetyczny a badanie po tych wynikach. Mialam 2 brachyterapie PDR. 15 Gy przy 18 impulsach, 1 impuls na godzinę. Sam zabieg 18 godzin plus przygotowania.
Ale nie taki jest temat tej dyskusji
Ja mieszkam w Danii i tu, jeszcze przed zabiegiem otrzymalam kosmetyczke z tym dylatatorem dopochwowym. W zestawie wymienna raczka i 5 koncowek o roznych rozmiarach, do tego lubrykatory- srodki nawilzajace. Pielegniarka poinstruowala mnie ze mam zaczac od najmniejszego i z czasem zwiekszac rozmiar. Mam to robic 3 razy w tygodniu. To ma zapobiec zrostom po napromieniowaniu i zachowac elastycznosc pochwy.
Zaraz po ostatnim zabiegu mialam rozmowe z pielegniarka na temat seksu. Ujmujac w kilku slowach - szybki powrot do wspolzycia jest bardzo zalecany, w razie problemow od razu mozliwosc skorzystania z poradni seksuologicznej. Dodakowo wszystkie te informacje dostalam wydrukowane do domu.
Oczywiscie, pierwszy raz po tym wszystkim byl pelen obaw i to chyba bardziej dla mojego meza.
Coz teraz pozostaly mi tylko obawy o wynik leczenia i nadzieja ze bedzie ok.