1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy |
Jolana
Odpowiedzi: 86
Wyświetleń: 38761
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-01-29, 07:30 Temat: Rak szyjki macicy |
Ból nie musi oznaczać przerzutu ( tak jak w Twoim przypadku) - ale zawsze trzeba brać pod uwagę i taką ewentualność po leczeniu choroby nowotworowej. Na szczęście przerzut wyeliminowano. Teraz na spokojnie można szuka innej przyczyny tych dolegliwości...
Pozdrawiam |
Jolana
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-01-02, 23:59 Temat: Re: bol nie ustępuje.... |
mala105 napisał/a: |
Od jakich badań powinnam zacząć? Poza scyntygrafia jakie badanie mi pomoze zidentyfikować przyczynę? |
Mala sama nic nie zaczynaj. Od tego są lekarze onkolodzy. Ten sygnał (ból) - który otrzymujesz coś oznacza. Niestety rak lubi dawać przerzuty m.in. do kości udowych. Ale w naszej sytuacji w pierwszej kolejności musimy wyeliminować po prostu przerzut.
Mam podobny problem - u mnie pojawiły się bóle kostne umiejscowione w kręgosłupie.
Nie pomyślałam o korzonkach ale o przerzucie...
Czekam cierpliwie na badanie. Wizytę mam w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam Cię |
Jolana
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-10-21, 08:04 Temat: Rak szyjki macicy |
mala105, biała chemioterapia - w odróżnieniu na przykład od czerwonej, jest jednym z mniej agresywnych schematów leczenia onkologicznego. Biała chemioterapia - właśnie tak często nazywana jest skrótowo przez pacjentów i lekarzy... I tyle |
|
|