1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Dlaczego chorych na nowotwór się nie reanimuje? |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 34408
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-08-01, 20:33 Temat: Dlaczego chorych na nowotwór się nie reanimuje? |
Mark napisał/a: | Ja bym nie chciał, by w ostatnim okresie choroby reanimowano moich rodziców, bo po co ? Tylko po to, by cierpieli ? |
Przed reaminacją człowiek nie wie co będzie po reaminacji. Bardzo często ma się nadzieję, że będzie dobrze. Poza tym człowiek jest uczepiony życia, a ludzie bliscy uczepieni myśli, aby ratować za wszelką cenę.
Dość trudną decyzją jest odejście od reanimacji (zwłaszcza gdy dotyczy osób bliskich, kiedy towarzyszą silne emocje i gdy emocje górują nad umysłem).
Odchodząc od tematu raka, to również dużym 'problemem' jest reanimacja osób mających wylew czy udar mózgu. Mojej znajomej uratowali życie jej męża, gdy miał wylew do mózgu. Tyle, że ona potem był przez ponad 5 lat w śpiączce. Gdyby człowiek wiedział, że tak się skończy ...
W filmie MOTYL I SKAFANDER lekarz mówi do sparaliżowanego pacjenta, którego 'uratowali' kiedy miał (bodajże) wylew, że medycyna w dziedzinie reanimacji zrobiła ogromny postęp. |
|
|