1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak odbytnicy z przerzutem na wątrobę |
Krzysiek112
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12307
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-05, 22:14 Temat: Rak odbytnicy z przerzutem na wątrobę |
Przepraszam, masz rację - źle to napisałem.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2016-10-06, 18:20 ]
|
Krzysiek112
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-05, 18:55 Temat: Rak odbytnicy z przerzutem na wątrobę |
Niektóre rodzaje chemi są hepatotoksyczne... Sprawdzcie ALAT, ASPAT to zobaczycie czy watroba pracuje dobrze. A żadnym hepatilem czy czymś innym bólu nie zmniejszycie... Nie wiem jak mogę jeszcze pomóc. |
Krzysiek112
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-01, 12:53 Temat: part 2 |
Przepraszam, dopiero teraz zauważyłem cały temat - skoro jest przerzut - to z pewnością dexaven należy zastosować. Przerzutu powodują poszerzenie objętość wątroby - sama wątroba nigdy nie boli bo jest tkanką nabłonkową - ona jest nieunerwiona. Jednak torebka, która ją otacza już tak, dexaven zmniejszy obrzęk i przez co ból.
Pozdrawiam i przepraszam za sytuacje wyżej - zauważylem nowy post i postanowiłem odpowiedziec, nie wiedzialem ze są juz wczesniejsze elementy tego wątku, jestem nowy i nie wszystko jeszcze ograniam |
Krzysiek112
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-01, 12:11 Temat: watroba |
Witaj, być może ból wątroby świadczy o powstaniu przerzutów do niej - spytaj o możliwość USG lub TK w celu weryfikacji. Jeśli są to przerzutu - steryd pomoże bo zmniejszy napiecie na torebkę otaczającą wątrobę - podać np. deksawen. Pozdrawiam |
|
|