Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi przewodowy z komponentem in situ |
Nika2
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11185
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-11-22, 11:17 Temat: Rak piersi przewodowy z komponentem in situ |
anna53 napisał/a: | taki klocek do podkładania pod tą rękę operowaną, |
bmsjsw, nie kupuj daj mi adres na pw i prześlę mam taki i leży w szafie.
bmsjsw napisał/a: | Operacja była wczoraj rano. Mastektomia lewej piersi i usunięcie węzłów chłonnych - były już "zajęte" i nie trzeba było wykonywać dodatkowej biopsji. Pacjentka czuje się dobrze pod względem fizycznym, ręka działa normalnie - co w ocenie chirurga potwierdza poprawność techniki zabiegu. |
Bardzo się cieszę że już po wszystkim.
[ Dodano: 2013-11-22, 13:40 ]
tzn po zabiegu , bo walka jeszcze przed wami długa |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-11-21, 12:12 Temat: Rak piersi przewodowy z komponentem in situ |
bmsjsw,
Napisz coś, czy żona jest już po operacji ?
Pozdrawiam |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-11-18, 12:15 Temat: Rak piersi przewodowy z komponentem in situ |
bmsjsw,
bmsjsw napisał/a: | Szczęśliwie, żona została przyjęta na oddział w poznańskim CO dzisiaj rano. Czekamy na operację... |
Trzymam kciuki za żonę i Ciebie |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-11-13, 18:42 Temat: Rak piersi przewodowy z komponentem in situ |
anna53, Cytat: | Nika pisze, żeby nie spieszyć się z operacją, ale działać trzeba już teraz a nie czekać do końca rok |
Napisałam tak tylko dlatego, że powinni się skonsultować z jeszcze innym Lekarzem onkologiem który potwierdzi że chemia przed operacją nie jest potrzebna.
Czasami tydzień nas nie zbawi a uratuje życie ,dlatego moja sugestia w sprawie konsultacji co do leczenia i operacji.
Jeśli guz jest duży i są przeżuty do węzłów chłonnych z reguły najpierw jest chemia,
(aby zmniejszyć guz) potem operacja i znowu chemia i jeszcze jak trzeba lampy a potem hormonoterapia jeśli potrzebna ,ale to powinien stwierdzić Lekarz onkolog.
Czasami jednak lepiej skonsultować to z innym lekarzem onkologiem czy ma takie samo zdanie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki . |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-11-13, 15:00 Temat: Rak piersi przewodowy z komponentem in situ |
bmsjsw, bmsjsw napisał/a: | Tymczasem szukamy miejsca gdzie można operację przeprowadzić jeszcze w tym miesiącu. |
Proszę nie spieszcie się tak z tą operacją skonsultujcie się jeszcze z innym onkologiem lub chirurgiem onkologiem czy nie lepiej najpierw chemia? potem operacja.
bmsjsw napisał/a: | w piersi lewej widoczna jest spikularna masa patologiczna o cechach zmiany złośliwej (krzywa wzmocnienia typu II) o max wym poprzecznych 3x2,6 cm. W jej otoczeniu w obrębie KGZ niejednorodne, segmentalne wzmocnienie kontrastowe nie związane z masą patologiczną, mogące odpowiadać rozległej komponencie wewnątrzprzewodowej. Ku tyłowi od stożka gruczołowego, przyklatkowo widoczne pasmo tkankowe wzmacniające się popodaniu środka kontr, będące w łączności z omięsną mięśnia piersiowego większego, która również ulega wzmocnieniu kontrastowemu - naciek na omięsną? |
To naprawdę jest do dyskusji ( guz jest nie mały) to tylko moje sugestie ,co do leczenia musi podjąć lekarz onkolog.
Wiem że chyba za bardzo to wam nic nie powie, ale poczytajcie.
http://onkologia.zaleceni..._Rak_piersi.pdf
To jest w nas na naszym forum w Biblioteka pojęć Diagnostyka i leczenie Nowotworów
I porównajcie to ze swoimi wynikami z biopsji .
Pozdrawiam |
Nika2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-11-13, 11:04 Temat: Rak piersi przewodowy z komponentem in situ |
bmsjsw,
Tak jak już Tobie pisałam spróbujcie na Szamarzewskiego ,chodzi też o konsultacje co do leczenia ,czy najpierw chemia i potem operacja , czy operacja bez chemii.
Jest jeszcze onkologia w HCP Poznań jest dopiero od 4 lat ale ogólnie ok.
http://centrum-medyczne-hcp.pl/ |
|