1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Trzustka: zapalenie czy nowotwór? |
Peti
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 24442
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-28, 13:50 Temat: Trzustka: zapalenie czy nowotwór? |
Agnieszko
doinformowany pacjent to dociekliwy pacjent - jak chcesz to może być uperdliwy, jak zwał tak zwał, byle prowadziło do wiedzy... |
Peti
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-28, 13:24 Temat: Trzustka: zapalenie czy nowotwór? |
Agnieszko a może test na obecność helicobacterii też by się przydał..taki test kupujesz w aptece i sama możesz go spokojnie wykonać w domu.
Jak szukać to szukać, ważne, że jesli coś się znajdzie łatwo sobie z tym poradzić. |
Peti
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-27, 13:15 Temat: Trzustka: zapalenie czy nowotwór? |
a usg miałaś całej jamy brzusznej czy tylko wycinka, że tak powiem?
Z tego co napisałaś miałaś usg i było czysto- dawno to usg miałaś robione? |
Peti
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-27, 12:44 Temat: Trzustka: zapalenie czy nowotwór? |
Agnieszko
po pierwsze - przewlwekłe zapalenie trzustki nie ma tylko podłoża alkoholowego
po następne- objawy które opisujesz trudno jednoznacznie przypisać do konkretnej choroby, ale nie można ich oczywiście lekceważyć - więc dobra decyzja jeśli chodzi o TK.
Mnie te Twoje objawy skojarzyły się z objawami występującymi u mojego taty - stolec, odbijanie, mdłości - związane były ze zwężeniem górnego odcinka żołądka oraz zapaleniem jelita cienkiego.
No ale to tylko podobne objawy, nie sugeruję absolutnie że mogłabyś mieć coś podobnego.
W PZT - występuje z tego co wiem długotrwały ból nadbrzusza - chyba nie zauważyłam w Twoim opisiedolegliwości takiego ciągłego bólu nadbrzusza.
Ale najważniejsze to wynik TK.
Tyle odemnie, osoby bardziej merytoryczne pewnie coś dodadzą.
Pozdrawiam |
|
|