Autor |
Wiadomość |
Temat: Twardzina układowa plus wredny dodatek w płucach |
billyb
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 11122
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-12, 00:17 Temat: Twardzina układowa plus wredny dodatek w płucach |
Cieszę się i życzę zdrowia! |
billyb
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-05, 11:04 Temat: Twardzina układowa plus wredny dodatek w płucach |
CT nie jest w stanie wyjaśnić istoty tych obiektów. Co najwyżej ich dynamikę.
Powinnaś się dać przekonać do badania inwazyjnego, bo zeżre Cię niepewność. Ryzyko związane z badaniem jest jednak niewielkie. Jeżeli w ogóle masz zaufanie do medycyny, to powinnaś jednak lekarzom trochę zaufać. W końcu anestezjolog jest poinformowany o ryzyku związanym z wydolnością płuc i nie będzie ryzykował.
Trzymam kciuki i wierzę w Twój rozsądek :-) |
billyb
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-04, 16:32 Temat: Twardzina układowa plus wredny dodatek w płucach |
Faktycznie, jesteś w najlepszych rękach
Co do opisu to nie jestem w stanie rozwiać tych wątpliwości.
Co na to lekarze? |
billyb
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-03, 23:57 Temat: Twardzina układowa plus wredny dodatek w płucach |
Niestety, nie mogę Ci wiele pomóc, bo niewiele wiem. To rzadka choroba, podobnie jak sarkoidoza, z którą ma cechy wspólne.
Czy patrzysz na forach obcojęzycznych? Polska jest trochę za mała, kiedy szuka się informacji o rzadkich chorobach. Choroby autoimmunologiczne to w ogóle czarna magia dla medycyny, jak dotąd.
[ Dodano: 2011-01-04, 11:24 ]
gdzie się leczysz? |
billyb
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-03, 18:22 Temat: Twardzina układowa plus wredny dodatek w płucach |
Podział między obiema formami jest płynny. Przyczyna jest ta sama, więc i podział ma charakter umowny. Z tego powodu przebieg choroby uchodzi za trudny do przewidzenia. Płuca należą do organów szczególnie zagrożonych w formie CREST, obok serca nerek i przełyku.
Opis zdaje się wskazywać na zwłóknienie. |
|