Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki uogólniony |
gosiat
Odpowiedzi: 50
Wyświetleń: 22186
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-11-04, 21:51 Temat: Rak nerki uogólniony |
adgol przyjmij wyrazy współczucia |
gosiat
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-10-17, 07:04 Temat: Rak nerki uogólniony |
Mój tato miał drobnokomórkowego raka płuc (DRP) - na temat tego jak leczony jest Twój tato na raka nerki się nie wypowiadam bo się nie znam na tym, natomiast wiem,że nie powinno i nie może boleć. |
gosiat
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-10-16, 14:27 Temat: Rak nerki uogólniony |
A może jak tato nie chce brać tabletek trzeba je zamienić na coś innego? Ból przy przerzutach do kości jest straszny. Mój tatuś na ból był wytrzymały,ale tego nie był w stanie wytrzymać,w szpitalu ustawili Mu leki,miał duże dawki morfiny ... Boleć nie bolało ale i malo kontaktował,coś za coś. Ale lepsze to niż wycie z bólu. Porozmawiaj z lekarzami,tato nie może cierpieć |
gosiat
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-08-28, 08:56 Temat: Rak nerki uogólniony |
Co za lekarz! NIE MUSI BOLEĆ.
Chyba rzeczywiście musicie się udać do poradni leczenia bólu.
A co do widoku na oddziale chemioterapii, widok wstrząsający, ale raczej niczego innego nie można się było spodziewać ... w końcu zdrowych tam nie ma. |
gosiat
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-08-27, 13:26 Temat: Rak nerki uogólniony |
Jak tato? jak po wizycie u onkologa?
Jeśli chodzi o ból, to zgadzam się z tam-tam-taram postarajcie się o jak najlepsze zabezpieczenie p/bólowe. Mojego tatę jak bolało to udawało Mu się usnąć na godzinę nad ranem ... już raczej z wycieńczenia ... a lekarze twierdzili, że przesadza, bo chce wymusić silne leki (nie wiedział jeszcze że ma nowotwór i to stąd tak boli) - później szybko poszło i coraz większe dawki leków p/bólowych. Także im szybciej zaczniecie walkę z bólem, tym będzie łatwiej. Nic nie musi i nie powinno boleć ... w końcu żyjemy w XXI wieku a nie w epoce kamienia łupanego |
|