1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: błagam pomóżcie-rak płuc |
kama
Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 21625
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-28, 17:11 Temat: błagam pomóżcie-rak płuc |
co na to onkolog,czy torakochirurg się wypowiedział czy można operować?
wiadomo coś więcej? |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-19, 19:14 Temat: błagam pomóżcie-rak płuc |
mlfo
badanie PET da odpowiedź,czy są przerzuty,u mojej mamy tk wykazał meta do wątroby,natomiast PET wykluczył,okazało się,że to jakiś stan zapalny
poczekaj ze spokojem na pełną dignostykę i odzywaj sie do nas
pozdrawiam cieplutko |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-13, 09:00 Temat: błagam pomóżcie-rak płuc |
umieralność mamy wysoką,dlatego,że pacjent trafia zbyt poźno do onkologa,szwankuje system pierwszego kontaktu,gdy pacjent jest odsyłany,nie dostaje skierowania na badania itp.
mam wiele takich przykładów,wiele też z doświadczenia swojej rodziny
gdy jest stadium zaawansowane najlepsza klinika na świecie nie pomoże
mlfo wątpliwośći rozwieje PET,czasami te guzki z TK, na PET okazują się czymś niegroźnym,najważniejsza jest szybka diagnoza
pozdrawiam |
kama
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-12, 22:10 Temat: błagam pomóżcie-rak płuc |
PET wiele wyjaśni,natomiast z tą kliniką,no powiedzmy sobie szczerze,uważam,że mamy świetnych onkologów i nasze terapie nie ustępują niczym standardom światowym czy europejskim, po za Polską szuka się przeważnie ośrodków,które wprowadzają coś nowego,czego inne ośrodki jeszcze nie mają
myślę,że powinnyście ze spokojem poczekać,nie sądzę aby rak twojej koleżanki był jakoś rzadko spotykany i nasi specjaliści sobie z nim nie poradzą
zalecam spokój,niestety naszą służbę zdrowia zabija biurokracja i niestety jeszcze czasami układy,ale myślę,że w polskich CO wiele się zmieniło
życzę wytrwałości i dużo zdrówka |
|
|