Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
karolinax
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 34735
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-06-20, 22:01 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Możesz zadzwonić do rejestracji głównej i spytać czy musisz się do nich zgłosić. Ciekawe co oni na to.
Ja bym jednak poszła do tej głównej rejestracji. Wtedy mam pewność, że wszystko jest w porządku.
[ Dodano: 2014-06-20, 23:10 ]
Aniu, tak w ogóle proponuje przejście z tymi wpisami do Twojego wątku. Nie będziemy pisać w temacie fraszkixxx. Chętnie będę odpowiadać na Twoje pytania, ale nie tutaj. |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-06-20, 17:47 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
anka244 napisał/a: | Nie wiem jak to jest w końcu bo na ulotce która dała mi endo z CO podczas zapisu napisane jest że najpierw rejestracja w głównej, potem w zakładzie medycyny nuklearnej... |
U mnie było tak, jak szłam na jod diagnostyczny na kontrolce miałam napisane, że mam się zgłosić do dwóch rejestracji, najpierw głównej, później przy Zakładzie Medycyny Nuklearnej. |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-06-19, 22:17 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Aniu, już nie musisz dzwonić do rejestracji. Na jod diagnostyczny zostałaś już zapisana przez lekarza podczas ostatniej wizyty. W pierwszym dniu musisz się zgłosić do dwóch rejestracji ( pierwsza główna, druga mała koło Zakładu Medycyny Nuklearnej). Sama wiesz, że w kolejce do rejestracji głównej można długo czekać, choć nie zawsze. Natomiast rejestracja przy Zakładzie Medycyny Nuklearnej czynna jest dopiero od godz. 8:30 -9. Nie pamiętam dokładnie.
Jeszcze możesz przeczytać mój wcześniejszy wpis. (post 66)
http://www.forum-onkologi...7,60.htm#221482
[ Dodano: 2014-06-19, 23:21 ]
Kasia odpisałam Ani, bo mam większe doświadczenie.
[ Dodano: 2014-06-20, 13:23 ]
Pomyliłam imiona, przecież ELAB65, to Ela, a nie Ania. Przepraszam. |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-06-17, 17:49 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Kasiu, co u Ciebie słychać ? Jak się czujesz podczas normowania hormonu ? |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-06-02, 08:49 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Odpowiem za Kasie. Myślę, że się ie obrazi. Kasia właśnie odbywa kwarantanne po leczeniu jodem radioaktywnym. Nie odzywa się, bo tam gdzie przebywa nie ma dostępu do internetu. |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-02-28, 11:59 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Sama widzisz takie omijanie jodu diagnostycznego do standardów nie należy. Według mnie i nie tylko, każdy pacjent który ma być poddany leczeniu 131I wcześniej ma jod diagnostyczny. Jedynie spotkałam się z tym, że pacjent który miał / ma raka w stadium pT1a, który przeszedł już leczenie operacyjne był poddany badaniom po podaniu małego jodu, żeby zobaczyć czy potrzebuje leczenia dużym jodem. Nigdy na odwrót. Widać u Ciebie jest odwrotnie. Wybiegasz poza standard.
[ Dodano: 2014-02-28, 12:27 ]
Chociaż leczenie jodem w szpitalu na Szaserów inaczej wygląda. Tak miała bodajże forumowiczka justyna_kier. Widzę, że Justyny na forum dawno nie było, mogłabyś z nią popisać. Ale możesz poczytać jej wpisy. |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-02-26, 16:16 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Jak tam wizyta ? |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-12-11, 18:49 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Obydwa jody diagnostyczny jak i leczniczy są radioaktywne. |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-11-08, 15:59 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Moim zdaniem masz już wycięte wszystko, więcej nie trzeba. Może będziesz teraz potrzebować leczenia jodem. Więcej niech się wypowiedzą mądre głowy.
Ps. Wizytę w CO masz nadal 5 grudnia ? |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-11-08, 15:43 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Kasiu, ten wynik drugiego badania jest już z Centrum Onkologii ? |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-10-26, 17:00 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Kasiu, na dzień dzisiejszy nic więcej nie można powiedzieć. Pisałaś mi na PW , że byłaś u endokrynologa w CO i dałaś szkiełka do ponownego przebadania. Trzeba czekać. |
karolinax
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-10-04, 18:59 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Cześć Kasiu. Na początku muszę Cię skarcić. Nie możesz pisać w wątku jagusi. Musisz utworzyć swój odrębny temat / wątek. Piszesz, że w biopsji wyszedł nowotwór pęcherzykowy. Odpowiem Ci tak. W wyniku biopsji mogą wyjść wszystkie nowotwory tarczycy z wyjątkiem nowotworu pęcherzykowego. Nowotwór pęcherzykowy nie może być przedoperacyjnie zdiagnozowany jako łagodny lub złośliwy, ponieważ za pomocą biopsji nie sposób stwierdzić naciekania naczyń i torebki guza, które stanowi kryterium złośliwości nowotworu pęcherzykowego. W Twoim przypadku w wyniku biopsji może być napisane, że masz podejrzenie nowotworu pęcherzykowego.
Cieszę się, że operacje masz już w najbliższy poniedziałek. Trzymam kciuki o pomyślny przebieg operacji i bardzo dobre wyniki hist - patu.
Pozdrawiam.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-10-07, 11:19 ]
Posty wydzielone do odrębnego wątku.
|
|