1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak dowiedzieć się co wie chory o swojej chorobie. |
kicia
Odpowiedzi: 54
Wyświetleń: 28981
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-10-14, 06:11 Temat: Jak dowiedzieć się co wie chory o swojej chorobie. |
Ja też
Widzę, że nie chcą mi powiedzieć
Znaaajdę se wiedzę, (obecnie w necie).
"Jak dowiedzieć się co wie chory o swojej chorobie. " - poprzez baczną obserwację danej Osoby. |
kicia
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-10-14, 05:31 Temat: Jak dowiedzieć się co wie chory o swojej chorobie. |
Dziękuję Obu przedmówczyniom, wyraziłyście w nich ogrom mądrych słów
pixsi, kochana, nie naskakuj na mnie, bo wiem jak to jest być chorą i to poważnie, serio...
Wyraziłam swe zdanie nie z teoretycznych, lecz z praktycznych doświadczeń...
Jestem młodą osobą, pewnego dnia... "pyk" (nie dało mi życie czasu na przygotowanie się, pogodzenie z losem, fakt dokonany i już!) i me życie znacznie się obkurczyło, znacznie.
Kiedyś byłam osobą, która tętniła, dziś... także tętnię..., ale tylko wewnętrznie niestety...
Tak jak mówicie, każdy ma inną psychikę.
Jednego świadomość o swoim stanie zdrowotnym podłamie, Innego podbuduje.
Skąd wiedzieć, czy można danej Osobie mówić całą prawdę
Wystarczy Ją dobrze znać, "od zawsze". |
kicia
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2009-10-13, 21:49 Temat: Jak dowiedzieć się co wie chory o swojej chorobie. |
Nie zgodzę się z Wami kotki
Zaraz mi się oberwie, że nie znam sprawy, itp.
Słuchajcie, na raka nie choruję (straciłam Ojca i córkę szwagierki, przez nowotwór, jestem tu bo kolejna znacząca dla mnie Osoba cierpi przez to choróbsko), ale choruję na inną poważną przypadłość i wiem co znaczy być chorą i widzieć jak bliscy wiedzą coś, kręcą, omijają temat, ...
Jak to mnie wk.....
Chcę wiedzieć i już |
|
|