1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki uogólniony |
marzena66
Odpowiedzi: 50
Wyświetleń: 22186
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-11-02, 20:26 Temat: Rak nerki uogólniony |
adgol2004,
Przyjmij wyrazy współczucia |
marzena66
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-10-19, 05:51 Temat: Rak nerki uogólniony |
adgol2004 napisał/a: | Do południa mamy wizytę z opieki paliatywnej. |
Cała nadzieja w Nich, muszą ustawić dobrze przeciwbólowo. Powiedz, że do tej pory leki niewiele pomagają albo pomagają na chwilę. Tato musi mieć wprowadzone leki na stałe, brane systematycznie plus do tego jakiś lek, który doraźnie będziecie mogli jeszcze dołączyć w razie ponownego bólu. Pogotowie niewiele pomoże, to tylko pomoc doraźna, pomoc na chwilę.
adgol2004 napisał/a: | Śpi na stojąco |
Na to też trzeba coś zadziałać. Boi się jak wiele osób, że jak już siądzie, położy się to więcej nie wstanie. Takie chodzenie to też dla Niego męczarnia, zwłaszcza przy przerzutach do kości, też zasugerujcie lekarzowi ten problem, chyba lepiej będzie jak tato trochę poleży, pośpi.
adgol2004 napisał/a: | Mega uparty |
To choroba tak zmienia człowieka, chce walczyć na siłę ale choroba osłabia i czyni spustoszenie.
Dużo sił dla Was. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-10-16, 04:58 Temat: Rak nerki uogólniony |
adgol2004,
Mój dziadek ma przerzuty do kości, miał radioterapię na kręgosłup, niewiele pomogło. Niestety ma też silne bóle. Tak jak Ty i ja naczytałam się, że przy przerzutach do kości są silne bóle. Pilnujcie żeby tata brał każdą dawkę leku przeciwbólowego bo takie opóźnienia w podawaniu, czy pominięcie dawki może skutkować trudnym do opanowania bólem, systematyczność brania leków uśmierza w jakimś stopniu ból.
Może trzeba zmodyfikować tabletki przeciwbólowe, nie wiem kto Wam je przepisuje ale najlepsze w doborze tego typu leków są hospicja i Poradnie leczenia bólu.
Wspieramy całym sercem, ciężka choroba, ciężko patrzeć na cierpienie ale tylko tyle możesz zrobić być, pomagać, uśmierzać ból i kochać.
Sił życzę. |
|
|