1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pęcherza moczowego drobnokomórkowy zaawansowany |
marzena66
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11935
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2016-04-10, 12:04 Temat: Rak pęcherza moczowego drobnokomórkowy zaawansowany |
Monika_75,
Wyrazy współczucia, przykro mi |
marzena66
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2016-01-01, 21:01 Temat: Rak pęcherza moczowego drobnokomórkowy zaawansowany |
Monika_75 napisał/a: | pierwszy raz od dawna mąż ma okresy bez bólu |
A to jest w tej paskudnej chorobie bardzo ważne, wiem bo u nas długo trwało zanim ból opanowaliśmy.
Monika_75 napisał/a: | Ale są też chwile, kiedy jest lepiej, ma względny apetyt, całkowicie jasny umysł. |
I te chwile pielęgnuj, wykorzystuj na wspólne rozmowy i bycie razem.
Monika_75 napisał/a: | Boję się. Nie potrafię sobie wyobrazić najbliższej przyszłości. |
To normalne, ten strach nam wszystkim towarzyszył, właściwie od chwili postawienia diagnozy do samego końca, niczym nie szło go zagłuszyć. Dasz radę to przetrwać, tak jak my wszyscy, nie myśl o przyszłości, ona sama przyjdzie, wykorzystuj wspólnie spędzony czas.
Mocno Cię przytulam i bądź silna na tyle na ile potrafisz. |
marzena66
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-12-28, 16:36 Temat: Rak pęcherza moczowego drobnokomórkowy zaawansowany |
Monika_75 napisał/a: | Lekarze z hospicjum skupiają się na leczeniu przeciwbolowym |
Moniczko tak, hospicjum ma za zadanie leczyć objawowo, nie są w stanie już więcej pomóc ale to jest ogromna pomoc, bo nasz chory nie cierpi a tego obawiamy się bardzo.
Rzeczywiście puls męża jest wysoki, ciśnienie niskie ale bywa u osób osłabionych, leżących. Nie wiem kiedy macie następną wizytę lekarza ale możesz zadzwonić do lekarza i powiedzieć o niepokojących Cię objawach, może przyjdzie wcześniej na wizytę albo przynajmniej Cię uspokoi.
Pozdrawiam ciepło. |
|
|