1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guzek płuca prawego |
marzena66
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3379
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-08-10, 18:59 Temat: Guzek płuca prawego |
Agnieszk_a41 napisał/a: | Proszę powiedzcie czy przy tak małych guzkach zasadne byłoby wykonanie badania PET, |
Mam wątpliwość czy lekarz zleciłby takie badanie, nie ma w tej chwili podstaw.
Teraz doczytałam, że we wrześniu masz kolejny pobyt w szpitali i zapewne badania, na pewno to wiele wyjaśni. Wiem, że trudno zachować spokój ale chyba będziesz musiała, to na prawdę nie długi czas.
Może zrób sobie w między czasie usg jamy brzusznej, będziesz spokojniejsza, że tam jest wszystko dobrze.
pozdrawiam i czekamy na dalsze informacje. |
Temat: Guzek płuca prawego |
marzena66
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3379
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-08-10, 16:20 Temat: Guzek płuca prawego |
Agnieszk_a41,
Te guzki są malutkie i trudno pobrać z nich materiał do badań. Z bronchoskopii nie wyszło nic bo może nic nie ma a może być tak, że lekarz nie trafił w miejsce chorobowo zmienione.
Na podstawie tego wyniku i badania trudno jednoznacznie powiedzieć, że wszystko jest dobrze i tak będzie, czy coś się zaczyna niedobrego tworzyć. Na tą chwilę musisz uzbroić si w cierpliwość i potrzebna jest obserwacja, czyli za jakiś czas/pół roku maksymalnie znowu badania czy coś się zmieniło w obrazie płuc, ewentualnie kolejna bronchoskopia.
Ile masz lat, czy paliłaś papierosy, czy w rodzinie ktoś chorował na raka płuc?
pozdrawiam |
|
|