Autor |
Wiadomość |
Temat: romka - komentarze |
niki
Odpowiedzi: 205
Wyświetleń: 54658
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-03-17, 22:41 Temat: romka - komentarze |
romka, Możesz mu powiedzieć spokojnie i delikatnie że jesli tego chce , może odejść. Ty dasz sobie radę, pozwalasz mu juz odpocząć.
Być może On na to czeka.
Trzymaj się . |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-03-16, 16:18 Temat: romka - komentarze |
romka napisał/a: | Mże jestem wredna,ale teraz gdy spi a ja siedze obok, przez chwile przez mysl mi przeszło,zeby to się stało teraz jak spi. Że było by najlepiej.
Boże co ja wypisuje ? |
chcesz jak najlepiej i tak jak myslisz byłoby dla męża najlepszą opcją.Po co ma trwać w tym stanie ? pozwól sobie na takie myśli. |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-03-13, 22:54 Temat: romka - komentarze |
Lidia Bieńkowska, Twój mąż jest jeszcze w miarę sprawny , jeszcze daleko mu do stanu męża romka,
romka, nie może Cię ktoś zmienić? chociaz na 2-3 godziny- nocą czas ciągnie się strasznie.
Rozumiem że teraz spać juz nie będziesz, bo boisz się zasnąć , znam to i nie zazdroszczę
Przetrwasz wszystko. Dopiero w chwilach takiej próby dowiadujemy się jak bardzo jesteśmy silni.
życzę tej siły całe mnóstwo |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-03-12, 23:35 Temat: romka - komentarze |
magdal napisał/a: | :uhm!:
Trzymam mocno!
Przytulam jeszcze mocniej.
Magda |
ja także trzymam ,myślami jestem z Tobą |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-01-23, 21:36 Temat: romka - komentarze |
romka napisał/a: | Ale dobrze ze moja tesciowa i meza siostra mi zawsze mówi ,ze ja wiem najlepiej co jest dobre dla Zbyszka i znam go lepiej niż one i napewno robie dla niego wszystko co można zrobic .Kurcze ale te ciotki sa bez serca,ale co one mogą wiedziec. |
romka dalsza rodzina , szczególnie ta ktora ma niewielki kontakt z chorym i samą chorobą zawsze będzie uważac że wie więcej , lepiej co zrobić i jak postępować -chociaz nie mają zielonego pojęcia .
Te opnie nic nie znaczą
Wazne że Twoja teściowa i szwagierka Cię wspierają . Nic innego sie nie liczy .
Masz wsparcie w bliskich męza i tego się trzymaj .
Pozostałych i ich dobre rady ucinaj . Nie przejmuj się i rób swoje . Wiem że takie gadanie jest uciązliwe i wkurzające , nic na to nie poradzisz. Lepiej olać bo na myślenie innych nie masz wplywu.
Ludzie nie mają pojęcia z czym się borykacie.Kto tego nie doświadczył nie zrozumie. Dobre rady ignoruj i nie bierz ich do siebie.
Szkoda zdrowia i nerwów, są Ci potrzebne na codzień.
Siły życzę i cierpliwości- będa Ci potrzebne . |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-14, 21:37 Temat: romka - komentarze |
romka napisał/a: | Pewnie pomyślicie sobie, że to co napisałam to głupie,ale nie mam z kim porozmawiac na ten temat,a to mnie dręczy. |
romka, to nie jest głupie.
Przezywasz ciężkie chwile, to one prowadzą do tego typu rozmyślan.
Sama urodziłam się w sierpniu a mam niestety cięzkie życie.
Tutaj nie ma jakiegoś fatum, czy zaprogramowanego nieszczęscia , wpisanego z góry w datę urodzenia.
Myślę że teraz niestety , będziesz szukala analogii do innych znanych Ci ciężkich chwil z życia bliskich. To niestety tak działa, że żyjąc w stresie widzimy wszystko to , co było ( jest )najgorsze.
Szukamy porównań . Jakiegoś sensu w tym co się dzieje.
Tak długo , jak trwa stres , tak dlugo cięzko jest myśleć inaczej.
Nie pozwól jednak żeby takie porównania pozwoliły Ci uwierzyć że z góry masz wszystko ustalone i nie masz wplywu na resztę życia. Ze kroczysz dawno wytyczoną drogą.
Jesli czujesz że to wszystko Cię przeroslo , może warto skorzystać z pomocy specjalistów. Jesteś potrzebna mężowi i musisz być silna. Przynajmniej teraz.
pozdrawiam - dasz radę |
niki
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-12, 22:33 Temat: romka - komentarze |
romka napisał/a: | Witam kochani u nas wszystko zaczyna wracac do norny,mąz nabiera sił z dnia na dzien widzimy poprawe,ale w srodę zawoże go na 4 cykl chemii już zaczynam sie bac jak to bedzie gdy wróci do domu.
odbiera też przeswietlenia płuc i głowy i poprosze Was znów o pomoc..
. |
kciuki będą
nie zawsze chemie musi znieśc zle, mam nadzieję że akurat teraz będzie ciut lepiej.
ogolnie wieści na razie cieszą bardzo , oby tak dalej
pozdrawiam |
|