1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Dlaczego chorych na nowotwór się nie reanimuje?
postangeti

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 34408

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2011-08-01, 11:13   Temat: Dlaczego chorych na nowotwór się nie reanimuje?
drMarta! Bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Mam zamiar rozdmuchać tę sprawę również w mediach ogólnokrajowych, by zwiększyć szansę na to, ażeby taka sytuacja nie miała w przyszłości już miejsca lub przynajmniej zwiększyć na to szansę... Temat trudny, walka nie będzie łatwa, ale nie zamierzam odpuścić...muszę to zrobić dla Mamy, dla innych chorych i dla siebie...wtedy dopiero będę mogła z czystym sumieniem powiedzieć, że zrobiłam wszystko. Mam nadzieję, że może za sprawą tego forum zgłoszą się do mnie ludzie, których spotkało coś podobnego i łącząc swoje siły będziemy mogli zdziałać więcej.
postangeti

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2011-07-29, 14:33   Temat: Dlaczego chorych na nowotwór się nie reanimuje?
Pani Magdo!!! Serdecznie Pani dziękuję za zrozumienie. Dokładnie to miałam na myśli. My z mamą dopiero zaczęłyśmy walkę z chorobą, ta chemia była naszym światełkiem w tunelu i nie umiem się pogodzić z tym wszystkim. Nie chcę, żeby mamy śmierć poszła na marne, dlatego zamierzam nagłośnić tę sprawę gdzie się da.

[ Dodano: 2011-07-30, 11:07 ]
Agasis i Granda...moja mama nie była terminalnie chora, jej leczenie onkologiczne dopiero się rozpoczęło, tu nie było mowy o przedłużaniu procesu umierania, o jakim oboje piszecie. Barbarzyństwem w tym przypadku było pozwolenie jej umrzeć, mimo, że tak bardzo pragnęła żyć! Nie wyobrażam sobie nawet co musiała czuć domyślając się, że ta karetka jednak jej nie uratuje, że to już będzie koniec.
postangeti

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2011-07-29, 13:19   Temat: Dlaczego chorych na nowotwór się nie reanimuje?
Kochani! Ja to wszystko rozumiem... Może nie wyraziłam się jasno tak do końca... Chodzi mi o to, że przecież nowotwór wcale nie musi być przyczyną każdej śmierci. Przecież chorzy na nowotwór mogą mieć dolegliwości nie związana z tą tylko chorobą. Może moja mama wcale nie umarła przez nowotwór tylko działo się coś innego, na co nikt nie chciał już nic poradzić, bo była naznaczona... Może reanimacja jest czasem przedłużaniem cierpienia chorego, ale nie zawsze! Chory na nowotwór może zachłysnąć się wodą podczas pływania, iść na dno i co wtedy? Nie ratujmy... bez sensu. Każdy chce żyć i nikt tego prawa do życia nie powinien nam odbierać, a przynajmniej nie pytając nas o zdanie. Moja mama była przytomna do końca i bała się...nie chciała umierać, szukała w nas ratunku a my w karetce...
postangeti

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2011-07-29, 12:16   Temat: Dlaczego chorych na nowotwór się nie reanimuje?
Witam! Dziś na miejskim portalu Tczewa ukazał się artykuł o Mojej Mamie, o karetce, która nie przyjechała, dyspozytorce pogotowia i całej tej przykrej sprawie... I tylko jednego nie rozumiem, a mianowicie dlaczego nie reanimuje się chorych na nowotwór? W takim razie po co ta walka o życie, o każdy kolejny dzień, po co oddziały onkologii, chemioterapii czy radioterapii, skoro jak tylko zacznie się dziać coś złego - karetka nie przyjedzie, bo już nie warto ratować... Polecam www.tcz.pl

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron