Zastanawiam się tylko czy 3 miesiące to bezpieczny czas.
Zazwyczaj żeby obraz coś pokazał konkretnego lekarze dają na badania tak po 3 -4 miesiącac jeśli wynik z badań jest niejasny, bo w tym okresie jak jest coś złego to ruszy, jak nie jest to nic złośliwego to obraz bedzie stabilny. Dlatego dostałaś na powtórkę badań w tym terminie.
Witam. Jestem po kontrolnym usg podejrzanego węzła i okazało się że już go nie ma tzn jest prawidłowy ( widać już zatokę tłuszczową)
Rtg płuc też ok , ale ...
...ale zawsze coś musi być. Na tej nodze co był czerniak zrobiła mi się grudka ok 7mm a obok dwie czerwono fioletowe punkty. Lekarz wycią mi to tego samego dnia na wizycie kontrolnej. Tydzień przed tym zanim to zobaczyłam poczułam okropne ukłucie ale nie pamiętam czy to na tej stopie.
[ Dodano: 2020-01-05, 19:48 ]
Pytanie: czy możliwe że to było ugryzienie?
A jak tak to czy grudka by utrzymywała się miesiąc?
marcelina007, może za bardzo Ci nie pomogę, ale mam podobny problem. Na kostce pojawiła mi się czerwona plama, podejrzewałam, że cos mnie ugryzło w nocy ponad 2 miesiące temu. Dermatolog przepisala mi Oxycort ale nie pomogło, teraz smaruję Clobedermem - też nie pomaga. Natomiast wykluczyla, ze to może być coś związanego z czerniakiem. Więc odpowiadając na pytanie, myślę, że grudka mogła być tyle czasu i mogło być to ugryzienie a w następstwie może jakaś reakcja alergiczna.
Tak to już jest ... 20 stron postów a tak naprawdę nie wydarzyło się jak dotąd nic złego. To trochę jak mój wirtualny "pamiętnik z choroby "
Życzę wam wszystkim dobrych wyników
Aaa i naprawdę podziwiam za odwagę , zazdroszczę i składam pokłon wszystkim mamuśką które urodziły dzieciaczki-to się chwali
Witam. Czy jest tu ktoś kto leczy się w CO Kraków ? Od dwóch miesięcy się próbuje dodzwonić żeby sie umówić na wizytę kontrolną i nie moge. Czy w ogóle przyjmują ? Chyba będe się musiała pofatygować osobiście .
Witam się z wami , ostatnio dawno tu nie zaglądałam , a jak już zajrzałam to mało było wpisów . Mam nadzieję ze to dlatego ze wszyscy zdrowi i nie myślą o chorobie. We wrześniu minie 7 lat od wycięcia zmiany pierwotnej ... i na świat przyjdzie nasza córeczka ❤. Zaryzykowałam a co mi tam . Mam nadzieje ze wszystko OK będzie. Pozdrawiam wszystkich 😁
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum