Możesz wykonać usg piersi i dołów pachowych u dobrego radiologa (nie ginekologa). W Poznaniu bym Ci mógł kogoś polecić ale w Gdańsku niestety nikogo nie znam. Może ktoś z Twoich okolic na forum by kogoś polecił.
[ Dodano: 2018-02-21, 12:26 ]
Spróbuj skonsultować się z dr Drucisem
dr Drucis to chirurg - onkolog. Myślę, że możesz się skonsultować w sprawie pieprzyka z dr Michałem Sobjankiem ( b.dobry dermatolog, polecany w kwestii diagnostyki zmian skórnych), przyjmuje blisko Akademii Medycznej w Gdańsku.
A dobra radiologia jest na Zaspie ( Zaklad Radiologii w dawnych szpitalu im. Św.Wojciecha - np. dr Szostak) albo w CMI na ul.Smoluchowskiego.
Witam,
niespełna półtora roku temu wycięłam czerniaka In Situ, Clark I
Niestety, albo stety podobnie jak wieku z nas jestem przewrażliwiona na punkcie obserwacji znamion.
Tydzień temu zobaczyłam dość duże przebarwienie pod paznokciem palca u stopy.
Wygląda trochę jak zwykły krwiak. Byłam w górach i mogłam kopnąć w coś lub uderzyć stopą o kamień a teraz tego nie pamiętam.
Pytanie mam wobec tego, czy to możliwe by zrobił się od razu duży czerniak podpaznokciowy?
Ma ktoś z was wiedzę? Po jakim czasie powinnam się zacząć niepokoić, że to może byc coś gorszego niż krwiak?
Dermatologa mam dopiero w październiku, choć pewnie jakbym poszła teraz to by mnie przyjęła, ale nie chce panikować bez sensu.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2018-05-15, 17:50 ] Proszę nie zakładać nowych wątków, masz już tutaj swój wątek i w nim kontynuujesz swoją historię czy zadajesz pytania, proszę trzymać się Regulaminu. Posty scalone.
Pytanie mam wobec tego, czy to możliwe by zrobił się od razu duży czerniak podpaznokciowy?
Raczej mało prawdopodobne ale możesz to skonsultować z lekarzem - ostrożność nie zawadzi.
exlibris napisał/a:
Byłam w górach i mogłam kopnąć w coś lub uderzyć stopą o kamień a teraz tego nie pamiętam.
To możliwe. Przez ucisk buta też mogło się coś zrobić. Może też być zmiana grzybicza. Ja tam bym poszła po prostu do dermatologa. Teraz - nie w październiku.
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum