Dzisiaj byłam u lekarza,powiedział,że badanie TK jest bardziej wiarygodne więc żadnego leczenia w dalszym ciągu nie ma :( Z jednej strony się cieszę ,z drugiej obawiam co będzie za kolejne trzy miesiące :( Pozdrawiam wszystkich serdecznie
edyto76,
Wynik jest "ucięty" - dla porządku zamieść go ponownie w całości.
Jeśli obraz zmian w tk jest niejednoznaczny i lekarz kieruje na kolejne badanie to trudno na forum ustosunkować się do tego opisu. Kiedy miałaś robioną tę tk?
To TK miałam robione 1 marca powtórne mam mieć we wtorek 14 marca boję się,że to są przerzuty do wątroby i jeszcze ten tętniak tętnicy śledziony :(
Mam nadzieję,że teraz będzie lepiej widać
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2017-03-13, 11:55 ] 1. Prosimy o dołączanie dokumentacji w formie załączników do posta, nie linków do zew. serwisów hostujących (bo mogą zniknąć).
2. Załączając wyniki badań, proszę usuwać dane lekarzy.
3. Info w jaki sposób dodać załączniki do posta:http://www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/faq.php#35
Dowolne rozszerzenia i rozmiary: http://www.forum-onkologi..._rules.php?f=24
(post poprawiony)
[ Komentarz dodany przez Moderatora: missy: 2017-03-11, 17:51 ] Ja bym jednak posłuchała wskazówek radiologa - to on w końcu ocenia obraz, który widzi. I jeśli radiolog widzi konieczność weryfikacji w MRI to nie wiem co może nowego wnieść kolejna tomografia...
[ Dodano: 2017-03-11, 18:10 ]
Nie jestem w stanie wytłumaczyć :( Każdy się dziwi dlaczego kolejne TK a nie rezonans dlatego postanowiłam tu zasięgnąć porady :(
edyta76,
To co we wnioskach. Nie ma aktywnego procesu nowotworowego, czyli jest dobrze.
Należy jednak przebadać nosogardło, czyli konieczna wizyta u laryngologa, może to być stan zapalny ale nie można wykluczyć innej patologii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum