ponad rok temu u mojego Taty stwierdzono raka krtani , usunięto ją całą.
W pierwszym etapie po usunięciu ciężko mu się oddychało , z dziurki która mu została ciągle leciała ślina.
Męczył się tak przez ten rok i lekarze twierdzili ,że jeszcze wszystko musi się zagoić , zrobili mu 2 operacje i dalej nic.
Tydzień temu pojechał do Wrocławia na badania i okazało się ,że ma raka przełyku ,
Lekarze twierdzą ,że jest już tak zaawansowany ,że nie można go leczyć ani radioterapią ani chemią
ponieważ po radioterapii guz przez pierwsze dni się zwiększa i może się udusić.
Operacyjnie też nie da rady bo to górna część przełyku.
Czy znajdę w Polsce jakiegoś fachowca który nam pomoże ?
Dzisiaj miał kolejną tomografię komputerową , po której poprosiliśmy o płytę cd.
Proszę o kontakt osobę która zna się na tym , mogę przesłać pliki z tomografią lub mogę dostarczyć osobiście na terenie całej Polski , pliki można odtworzyć programem DICOM viewer.
A może polecicie mi dobrego specjalistę do którego mógłbym się zgłosić , pieniądze nie mają znaczenia ale niestety czas ma :(
pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-04-07, 12:15 ] Tytuł wątku zmieniony - nie mamy tu do czynienia z pierwotnym rakiem przełyku, a ze wznową raka krtani.
dzięki za szybką reakcję , postaram się jutro załatwić takie papiery , bo tomografia była robiona dzisiaj , jutro mają wiedzieć coś więcej i zapewne z opisami.
- i zabierajcie ze sobą wszystkie opisy badań TK lub MRI (płytki CD i opisy) bo są waszą własnościa i niezbędne przy szybkiej konsultacji np. w innych ośrodkach
_________________ Przeszłość została napisana, lecz możemy się z niej uczyć i zmieniać przyszłość
dzięki , a jakiego specjalistę polecacie ? Jestem z Opola ale jakoś tutejsi specjaliści mnie nie przekonują. Szczególnie jeśli mówią pacjentowi , żeby zabrał się za modlitwę bo nic się nie da zrobić !
Michalop mój tato tez leczył się w Opolu. Nas najbardziej wsparła lekarka - co prawda ordynator oddziału onkologii ginekologicznej ale naprawdę fachowiec od nowotworów. Konkretna i zawsze przygotowana do rozmowy z pacjentem babka.Jak będziesz chciał to podam namiary.
Udało nam się namówić lekarzy ,żeby robili cokolwiek, dzisiaj Tato miał radioterapię.
poniżej zamieszczam skan z badania. Więcej papierów będę miał za parę dni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum