Witaj!To już tylko od Ciebie zależy czy zdecydujesz się wyciąć czy obserwować.
Ja bym to usunęła bo tylko wtedy jest 100% pewności,że to nic
groźnego.Pozdrawiam
Witajcie, jestem po badaniu kontrolnym usg. Od niedawna znowu w prawej piersi czułam guzek tym razem tuż przy brodawce.Bolący przy dotyku. Poszłam więc na badanie. Wynik: Sutki o budowie gruczołowo-tłuszczowej. Zmiany ogniskowe:W piersi prawej skupiska drobnych torbieli (na godz. 2-3 i 8-9) największe torbiele wielk.: na godz 2:19x10mm, na godz.8; 12x8mm. W piersi lewej na godz 8 w obrębie tk.gruczołowej owalna hypoechogeniczna zmiana wielk. 9x5mm- zrazik?FA?-wskazana BACC.Węzły bez zmian.
Jestem bardzo zdziwiona tymi zmianami w lewej piersi, bo wcześniej nic tam nie było. Czy może byc to cos niebezpiecznego? Te zmiany nie są bolesne.
nina85,
Czy oprócz wykonywania usg i biopsji byłaś z tymi wynikami u lekarza? W Poradni Chorób Piersi? Najlepiej, żeby specjalista ogarnął całość wyników i określił sposób postępowania. Najwyraźniej masz skłonność do tworzenia torbieli, najpewniej czynnościowych. Czy ta bolesna zmiana cały czas jest tkliwa czy to się zmienia?
Nowa zmiana, być może włókniak, jest owalna, dla radiologa nie jest jednoznacznie podejrzana - gdyby tak było to umieściłby stosowną informację we wnioskach. Niemniej sugeruje bacc, dla spokoju.
Myślę, że dla Ciebie robienie kolejnych usg może być trudne - powinnaś omówić z lekarzem możliwość usunięcia tej zmiany.
Pozdrawiam.
Noe bylam w poradni chorób piersi.Wizytę u onkologa mam za 2 tyg.Dzisiaj jeszcze okazalo sie,ze jestem w ciąży.Czy mogę poddać sie tej biopsji i jak to może wpłynąć na te zmiany?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum