zauważyłam u mojego 15-letniego syna ciemną kropkę na spojówce tuz przy samej tęczówce.
Pojechaliśmy na SOR ponieważ w pierwszej chwili pomyślałam, że wbił coś do oka.
Dziwne było tylko to, że on w ogóle tego nie odczuwał.
Po badaniu okulistycznym stwierdzono nowotwór spojówki, wchodzi w tęczówkę troszkę, jest ukrwiony.
Proszę o pomoc, czy ktoś wie gdzie w Polsce jest najlepsza onkologia okulistyczna? Kto nią kieruje? nie ważna odległość, najważniejsze aby dostać się w najlepsze ręce.
Proszę o pomoc.
Jakie badania miał Twój syn na SOR? Aby dostać się na oddział do Krakowa, musi mieć skierowanie przez okulistę prowadzącego ze szpitala. U mojej mamy najpierw jeszcze wykonano USG oka i angiografię (nie jest bolesna), ale na pewno i tak te badania powtórzą w Krakowie.
To z tego co się orientuję, lepiej w Polsce nie da się pokierować jak do Krakowa, dobrze, że tak szybko udało się wykonać i badanie i macie już skierowanie. Zostaje poczekać "tylko" na przyjęcie, tam jest spory ruch i duża rotacja pacjentów, to może trochę na początku wydać się straszne, ale mama mówiła, że cały personel jest tam niezwykle przyjazny. Trzymam kciuki za pomyślną terapię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum