Witajcie. Trafiłam na te forum przez moja mame. Ostatnio pobolewa ja noga a dokladniej w miejscu uda. Udała sie do lekarza i zrobila usg i rtg i lekarz powiedzial ze jest to guz tkanki miesniowej czy cos takiego ale zlecił badanie rezonansu magnetycznego (musismy czekac na rezonans w kolejce na NFZ czyli dopiero w maju bedzie mama mogla to zrobic bo niestac nas). Moze orientujecie sie czego to moga byc objawy? Czy mam myslec o najgorszym?Pomozcie.
Czy. Guz jest wyczuwal ny podczas dotyku?czy moglabys przepisac wyniki badan twojej mamy od kiedy czuje ten bol?pytam bo probuje zdiagnozowac moj bol uda, ktory mocno mi doskwiera.
Czy noga ta jest obrzeknieta?
Ostatnio pobolewa ja noga a dokladniej w miejscu uda. Udała sie do lekarza i zrobila usg i rtg i lekarz powiedzial ze jest to guz tkanki miesniowej czy cos takiego ale zlecił badanie rezonansu magnetycznego (musismy czekac na rezonans w kolejce na NFZ czyli dopiero w maju bedzie mama mogla to zrobic bo niestac nas). Moze orientujecie sie czego to moga byc objawy?
Na tej podstawie nic się nie zdiagnozować (konkretnie powiedzieć). Jest tylko gdybanie. Żeby cokolwiek konkretnego powiedzieć, potrzeba wyników badań.
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
Całkowicie zgadzam się z moimi poprzedniczkami,nie ma mowy o tak długim czekaniu.Skąd jesteście?Próbujcie dzwonić po wszystkich możliwych ośrodkach i szpitalach.Ja w Piekarach czekałam od 2 tygodni do miesiąca czasu,z tym że skierowanie miałam także z tego szpitala.Spróbujcie poradzić się lekarza rodzinnego,niech na skierowaniu napiszą PILNE.Ogólnie czas ma tu bardzo duże znaczenie dlatego zróbcie wszystko żeby załatwić te badania jak najszybciej.Pozdrawiam.
_________________ "Róż pąki rwijcie, póki dane wam".
W zasadzie z takimi guzami,to tak bywa.Ja z moim chodziłam prawie rok czasu,bo wcześniej miałam tylko niewielki obrzęk łydki,a guz był niewyczuwalny.Teraz byłabym już mądrzejsza i na pewno poszłabym od razu, po pierwszym zauważonym objawie.W zasadzie wielkość guza może mieć znacznie dopiero później przy klasyfikacji i samej operacji-teraz najważniejsze jest,że coś tam wyrosło i trzeba się dowiedzieć jak najszybciej co to takiego.
_________________ "Róż pąki rwijcie, póki dane wam".
Czy w kostce twoja mama tez ma opuchnieta noge?pytam, poniewaz tez odczuwam bol uda ii mam cala opuchnieta noge a najbardziej w kostce i niewiem gdzie szukac przyczyny...
Jedno jest pewne, guzki trzeba jak najszybciej zdiagnozowac, pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum