Na kolposkopii zobaczą rozległość ewentualnych zmian na szyjce, pobiorą wycinki. U mnie postąpiono identycznie. Z tym, że test HPV wykonywany miałam po konizacji, wykazał brak wirusa. Wtedy lekarz zasugerował szczepionkę na HPV, którą zrobiłam
_________________ Omnia tempus habent
Mamcia 03.07.1955 - 14.12.2015
Tylko to taka zabawa w kotka i myszkę, kolejny raz wycinki, znowu szpital po to samo...
źle zniosłam narkozę, potem ostre zapalenie macicy, a teraz odnowa wszystko, ech...
A krwawień coraz więcej.
Zobaczymy. Zrobiłam dzisiaj badanie, do 17 dni roboczych wynik. Szczepić się nie będę na pewno.
Do szpitala idę 25.09, może się uda odebrać wyniki już.
Dzisiaj cały boli brzuch, najpierw plamiłam, a teraz poleciała krew... Już sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim :(
I jak tam wyniki Gizmowa? dla mnie szczepienie przeciw hpv jest bez sensu, chroni tylko przed kilkoma szczepami hpv, a np inny może spowodować raka.Swojej córki też nie zaszczepię. A wmawianie kobietom, że to szczepionka przeciw rakowi szyjki macicy to opowiadanie głupot i nabijanie komuś kieszeni
"Szczepienie ochronne przeciwko HPV jest skuteczną metodą zapobiegania zakażeniom wywołanym przez najważniejsze genitalne typy wirusa odpowiedzialne za większość przypadków raka szyjki macicy i brodawek płciowych.
Szczepienie należy wykonać przed rozpoczęciem aktywności seksualnej, najlepiej między 11. a 12. rokiem życia.''
_________________ ''Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez CIEBIE" *27.06.2011*
głęboka konizacja, czyli, że szyjkę skrócą bardziej, niż standardowo. Ile? nie wiadomo. to zapewne lekarz oceni w trakcie zabiegu. możesz podpytać ile zamierzają skrócić, jednak tak naprawdę, nie wiemy, ile cm liczy Twoja szyjka.
_________________ Omnia tempus habent
Mamcia 03.07.1955 - 14.12.2015
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum