nie, nie !!! w ciąży nie jestem, pisałam tylko, że rzuciłam palenie i od kilku lat już nie palę, a powodem było dziecko, które teraz ma zresztą 4 latka. Madzik troszkę źle mnie zrozumiała! A ja życzę Tobie wytrwałości, zdróweczka i spokojnych świąt.
Trzymam kciuki!!!
hej
w czwartek mam wizytę w ZCO tym razem u dermatologa.
Niby wszystko ok,ale przeciągnęłam od marca,boję się więc.
Bardzo się boję.
Coś ostatnio różne dolegliwości się czepiają,ostatnio ostrogi piętowe.
Noszę wkładki,muszę popierniczać jak dresiarz ciągle w adidasach,bo do szpilek przecież ich nie włożę,zaraz mam drugą serię rehabilitacji,ale to nic nie daje.
A może to zupełnie coś innego?
Może to ON ?
co prawda lekarz mówił,że to ostrogi ale nawet zdjęcia nie zlecił,a to potwornie boli.
Znaczy ostrogi,nie zdjęcie.
ponadto nadal nie palę,niestety przytyłam 18 kg,czasem żałuję wierzcie mi,jestem teraz tłusta jak makrela.Chciałam napisać "foczka"ale obawiam się,że to określenie jest zarezerwowane dla kobiet o nieco innych gabarytach.
pozdrawiam-kobieta Rubensa
Skorupko,
jestem również ze Szczecina, o czerniaku dowiedziałam się 29.05. II C, 0,25 B.
Czytałam twoje wpisy i stwierdzam, że jesteś super babka. Mi trochę brak takiego optymizmu, chociaż jest coraz lepiej. Ja mam wizytę kontrolą w ZCO u dr N. 04.12.
Do drematologa też tam chodzę, prywatnie też. Zrobiłam sobie videodermatoskopię.
A te kilogramy to myslę, że nie długo zgubisz, nastapi przełom.... Pozdrawiam serdecznie.
Alicja.
miła Alicjo
do kogo trafiłaś w ZCO?dr N.zdaje się chirurg,robił mi SLN
do tej pory korzystałam jedynie z chirurga,ale pojawiły się nowe znamiona,więc muszę sprawdzić
Co do wagi,to pewnie małe chińskie rączki manipulowały przy skali,bo co bym nie robiła, to nie chce pokazywać mniej niż 80 kg
A chorobę oswoisz.
Powtarzam sobie, że mam wielkie szczęście.mogło być gorzej
Pozwolę sobię napisać. Moja też miała czerniaka wykrytego 2 lata temu, również jest ze Szczecina i leczy sie w ZCO. Moją mamę prowadzi dermatolog dr B. -Fantastyczna kobieta zajęła się moją mamą gdyż dr N. nie widział żadnej potrzeby robienia badań kontrolnych u mojej mamy!
Dr B daje skierowania na wszytskie potrzebne badania, za każdym razem ogląda dokładnie całe ciało czy nie ma niczego niepokającego.
To tyle co chciałam napisać i życze zdrowia.
Pozdrawiam
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
Dziękuję Ci Justynko,czasem wydaje mi się,że chirurdzy traktują nas,z pieprzykiem, protekcjonalnie i z przymrużeniem oka,dopiero jak można coś rozpruć,o to wtedy mają zaciesz
pozdrawiam
Witam, w ZCO chodzę do dermatologa -do dr Beaty Szymańskiej- Bialek, każe wycinać wszystko co budzi chociaż trochę niepokoju. Mnie potraktowała b.poważnie, pytała które ja chcę usunąć i dostałam skierowanie na wycięcie trzech znamion. Dostałam skierowanie na usg węzłów i blizny. Jestem zadowolona bo bardzo się starała. Chodzę jeszcze do dr Kaczmarka ponieważ mam torbielki na wątrobie no i muszę je "monitorowć"- też b. dobre wrażenia. Natomiast dr N .. no cóż...małomówny i żadnych informacji. Ta wizyta kontrolna w grudniu jest właśnie u niego-zobaczymy co powie. Niedawno pojechałam na konsultację do Pozania i tam miałam wykonane kontrolne badania, mogłam porozmawiać.
Pozdrawiam Was serdecznie-wszystkich na forum.
Skorupko- buziaczki
hejka
Byłam na wizycie kontrolnej w ZCO i pani doktor zleciła mi usunięcie następnych trzech znamion,ponieważ są podejrzane.
Czy ktoś z Was miał podobnie?
Tzn.czystego wartownika,ale nowe ogniska na zewnątrz?
dodam,że te znamiona są małe,aczkolwiek jedno wyskoczyło po wakacjach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum