szczecha, nic się nie przejmuj wagą ani wyglądem-ja bez sterydów też mogę startować na modelkę puszystą.
Tak nie na temat ....ale kiedyś jechałam w pociągu i wraz z koleżankami narzekałyśmy na wagę-tu za dużo tu za mało-a taki starszy Pan się odezwał i powiedział:"Dziewczyny to NIE GRUBE CIAŁO to Poligon Namiętności
Buziaki i miłego weekendu
basik78, moja droga. Chodzę jak napompowany balon. Straszne to jest. Alat mi podskoczył do 140. Kolejne tabletki. Do tej pory to miałam "tylko" czerniaka Teraz tsh przeszło jakby znowu w nadczynność z niedoczynności. Lekarz mówi że pomimo niskiego tsh Ft4 pokazuje ze to dalej niedoczynność Chciałabym już odstawić te nieszczęsne sterydy. Wolę nivolumab
Ale nie poddajemy się walczymy dalej.
basik78, AgaM, dziękuję dziewczyny kochane. Jestem po kolonoskopii, podobno jest nieźle, ale poczekam na wyniki hp. Wstępnie mam ustalony termin wlewu na 8 kwietnia, czyli przed upływem 12 tygodni od ostatniego podania. No to raczej prognozuje dość dobrze.
Dobrej nocy wszystkim. Śpijcie spokojnie....
szczecha, trzymam kciuki, żeby wyniki kolonoskopii były ok.
A problemy z tarczycą przy immunoterapii chyba są częste, mnie zaczęły się już po miesiącu, czyli po pierwszym wlewie z pembrolizumabu. Wyniki skakały, TSH było i za niskie, i za wysokie, przeszłam Hashimoto, biorę teraz letrox na niedoczynność, zobaczymy, co kolejne badania wykażą. Do tego pojawiło się jakieś zgrubienie na szyi, ale to chyba nie ma związku z tarczycą.
Ściskam i życzę Ci, żeby wlew odbył się w ustalonym terminie
Adalek, ech kochana, dziękuję. Też chciałam do Ciebie napisać ale zrezygnowałam...bo to jest taka nasza walka. Nie chcemy być wyautowani z leczenia, które nas i leczy i nas rozwala. Ja to się śmieję, że przed nivolumabem miałam tylko czerniaka....teraz jeszcze pojawił mi się guzek na kości piszczelowej. Jeszcze nie mówiłam lekarzowi, a TK mam podobnie jak Ty klp, brzuch i miednica. Nogi nie ani glowa. A idę w maju. Zapytam czy skierowanie można poszerzyć. Może też powinnaś zapytać. A może PET trzeba zrobić. Może biopsję.
Trzymajmy sie
Koniecznie zapytaj o dopisanie na skierowaniu na tk nogi, lepiej sprawdzić, czy wszystko ok.
Ja w poniedziałek mam się zgłosić do lekarki, żeby poszerzyła skierowanie, boję się, że to coś złego, ale i tak trzeba stawić temu czoła .
Trzymaj się, szczecha, już niedługo kolejna porcja nivolumabu .
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Madzia70, spróbuję tak zrobić, nie wiem co na to moja p. onkolog.
Madzia70, pomocy mam pytanie:aktualnie schodzę z encortonu 20mg a obrzęki jakby się nasilały, ciśnienie wysokie jak dla mnie 146/90 (zazwyczaj mam 90/60) i przy tym puls ok 100. Czuję się strasznie, całe ciało jakby napompowane łącznie z twarzą. Czy mogę się jakoś wspomagać? Kiedy to minie? Ile mam pić wody, bo zdania są podzielone: jedni mówią dużo pić drudzy mówią mało
Z góry dziękuję za pomoc
[ Dodano: 2019-04-01, 12:00 ] Adalek, dziękuję za podpowiedź, na pewno zapytam
szczecha,
Nie zastąpię w żadnym razie Madzi70, mam nadzieję, że wkrótce Ci odpisze.
Ja tylko podrzucę fragment z ulotki:
Cytat:
Średnie i duże dawki leku mogą powodować wzrost ciśnienia tętniczego krwi, zatrzymywanie sodu i wody oraz zwiększone wydalanie potasu. Może wówczas zachodzić konieczność ograniczenia ilości sodu w diecie i uzupełnienia potasu.
Średnie i duże dawki leku mogą powodować wzrost ciśnienia tętniczego krwi, zatrzymywanie sodu i wody oraz zwiększone wydalanie potasu. Może wówczas zachodzić konieczność ograniczenia ilości sodu w diecie i uzupełnienia potasu.
Aktualnie biorę kalipoz prolongatum 1 tabletkę na dzień. W czwartek jadę do CO i nie wiem czy wcześniej udać się do rodzinnego. To zaledwie 3 dni albo aż 3 dni.
Odczuwam też duży napór w okolicy oczu, a wszystko to w ostatnim czasie. Kiedy brałam większe dawki nic takiego się nie działo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum