Jest juz po radio calej szyji i powiem Wam zenledwo co dalem rade..Okropny bol gardla i brak apetytu polaczony z wymiotami. Dobiero tramal pomogl i atossa..Dochodze powoli do siebie ale jest ciezko. Lekarka powiedziala mi ze i tak rzadko sie udaje bez szpitala a mi sie udalo. Skora zaczerwieniona ale wlosy nie wypadly.Teraz czeka mnie pewnie jakis Pet..
PET najwcześniej za dwa miesiące bo wyniki mogłyby być niemiarodajne,dasz radę już przeżyłeś😉😉trzymam kciuki żeby zatrzymało u Ciebie to cholerstwo .Musisz być przygotowany że teraz mogą się nasilić objawy popromienne na ból gardła pij siemię,fajnie nawilźa gardło .Dużo dużo odpoczywaj pozdawiam
Bardzo dobrze działa opatrunek BACTIGRAS ,są dość drogie można kupować na sztuki 10x10cm jeden ok 5.20zł jeden w opakowaniu jest 10szt,trzymaj się pozdrawiam ciepło😊
Teraz znów nie mam apetytu ,bo krótko po operacji ale przed było prawie ok czyli prawie 3 miesiące po radio.Nie martw się wróci 😉.Kupiłam sobie Glosal do na suche gardło nawet miałam to pod poduszką bo nie mam slinianek i brakowało śliny.
Czytam właśnie wątek o badaniach klinicznych prowadzonych w CO w Warszawie. Trzeba się do Nich samemu zgłosić czy lekarz proponuje wybranym takie leczenie? Czy jak sie wybierze badanie kliniczne to nie ma się potem refundacji na immunoterapie?
Nie ma prowadzonych badan klinicznych przy stopniu zaawansowania IIIc. Pisalem do profesora. U mnie ok, najbardziej doskwiera brak śliny po radio..i ból przeciętych mięśni po operacji..
rootsradical, współczuję dolegliwości po radio, mniemam, że są bolesne. Współczuję bólu wynikającego z przecięcia mięśni (ale jesteś pewien, że to wynika na pewno z tego a nie z poprzerywanych różnych nerwów)?
Lublin/Świdnik;) To na pewno nie są nerwy bo jak leze to mnie nie bolą ramiona. Wystarczy, ze chwile postoje i juz bol sie pojawia..Miałem przecinane mięśnie przy szyi i pewnia stąd ten ból. Miałem limfadenektomie szyjna
No i koniec spokoju...Na kontrolnej tomografii wykryto guzki w tkance miekkiej brzucha. Szpital w Lublinie proponuje wyciecie. Mam pytanie do Was teraz. Wycinac czy nie wycinac? Immunoterapie stosuje sie po wycieciu przerzutu? Czy moze biopsja? Czy do Warszawy jechac bo tam sie lecze, ale wizyte mam dooiero za 3miesiace..Pomocy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum