Znakomity blog francuskiego dermatologa specjalizującego się w dermatoskopii i diagnozowaniu czerniaka. Ilustracje nie dla nerwowych!
Warto kliknąć też na profil autora pod http://www.linkedin.com/in/ehrsam żeby wyrobić sobie pojęcie, ile ppowinien umieć dermatolog zanim pójdzie na roczny specjalistyczny uniwersytecki kurs dermatoskopii.
_________________ KANGUR 2007 (Australia) ur.1954*zero objawow*PSA 6,0*cT2aNxMx Gl.7(3+4)*RRP+PLND 1/11/2007*wia�zki nerwowe oszczedzone*hist-pat pT2aN0Mx Gl. 7(3+4)*PSA nieoznaczalne od 6 tygodni po operacji
Kilka podstawowych informacji dotyczących czerniaka w opracowaniu prof. Ruki, warte obejrzenia
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2013-02-12, 09:43 ] Uzupełniłem post o aktualny plik Zaleceń PTOK z 2011 r. zastępujący poprzednie wytyczne.
Witam . Przejrzałam to stronkę . To jak mam Melanoma Malignum Cla. III to stopien naciekania Bro.2mm.mam to tak rozumieć .I jak jest nawrót choroby to też moga byc przeżuty do kręgosłupa ? U mnie nawrót choroby stał się tego roku w lutym i od lutego walczę z bólem kręgosłupa ,teraz obecnie chodze na masaże bo tak mnie boli , miałam zastrzyki . leki przeciwbólowe , zapalne i nic mi nie pomogło.Boli mnie górny odcinek włącznie z promieniowaniem do ręki lewej i zdrętwienie palców. , jak tez dół kręgosłupa który ponoc promieniuje na miednice tak pani doktor mówi , a ja z tym bólem nie mogę się uporać. Juz nie wiem gdzie mam szukać pomocy.Może ktos tu mi coś podpowie .
Berto wiesz, że Profesor ma rację. Byłam z mężem u Profesora, starał się nam pomóc ale jak ma przeskoczyć głupie, nieludzkie przepisy?! Wiecie, że radioterapia przy czerniaku to jak okład na gardło przy anginie a jeśli otrzymałaś okład to odmówią ci antybiotyku - gdzie tu sprawiedliwość?! Dlaczego mam patrzeć na łzy chorego męża bo jakiś bezduszny urzędas odmówi mu prawa do leczenia?! Dlaczego mam patrzeć jak strach przed kolejnym przerzutem nie pozwala mu normalnie żyć?! Proszę, zróbmy coś, walczmy wspólnie z bezdusznościa urzędników, którzy skazują naszych najbliższych na powolne umieranie w strachu. Może gdyby ktoś kto bawi się w boga zobaczył kilku chorych, może zmieniłby przepisy?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum