wycieli jiuz czekamy na wyniki mama oslabiona po chemi. troche bola ja plecy nosi plaster a ja sie zastanawiam czy nie powinna go zdjac skoro ma goraczki w nocy i sucho w ustach( ale nic nie boli dziala dobrze) czy przy skutkach ubocznych zmieniamy lek?
schatzei , gorączki Mama miała już wcześnie tak?Czy zgłaszaliście to lekarzowi?
Co do plastrów- od kiedy i jakie plastry Mama bierze?
Na początku stosowania mogą wystapić takie objawy opisywana przez Ciebie suchość w ustach, jak również nudności, wymioty, senność lub brak snu. ALE nie gorączka.
Jednak najistotniejsze jest to, że Mama nie cierpi. Dolegliwości te powinny minąc po jakimś czasie, warto przeczekać.Jeśli jednak byłyby one nie do zniesienia, porozmawiaj z lekarzem na temat zmiany plastrów.
TRANSCET bardzo pomaga mama czuje sie jak nowo narodzona,pelna energii i nic ja nie boli. goraczek juz nie ma...ale spuch niete nogi w kostkach Czy powinna wziasc leki na odwodnienie??dziekuje Ci kochana ZUFED sciskam Cie
mama czuje sie dobrze, aLE GUZY MA PRAWIE NA CALYM CIELE. 4 TYGODNIE temu zostal pobrany guzek z innej czesci ciala i dzis przyszedl wynik GIST!!! co to jest w ogole? o co w tym wszystkim chodzi? najpierw czerniak, potem miesak teraz GIST? i tak od czerwca 2009 , ja juz z tego nic nie rozumiem:( :( 33
Ja mam stwierdzone sarcoma synoviale i u mnie też był problem ze zdiagnozowaniem.
Po pierwszej operacji stwierdzono lipoma (prawdopodobnie nie było pomyłki i to był tłuszczak)
Po drugiej operacji - wstępny wynik neoplasma malignum mesenchymale fusocellulare i żę odpowiada najbardziej w rutynowym barwieniu sarcoma synoviale monophasicum
Po badaniu immunohistochemicznym nie potwierdzono sugerowanego wstępne rozpoznania sarcoma synoviale
Ostateczny wynik pozostawiono:
neoplasma malignum mesenchymale fusocellulare
Po czwartej, piątej i szóstej operacji wynik: sarcoma synoviale i sarcoma synoviale recidivans
W zeszłym roku stwierdzono u mnie przerzuty do płuc, znaleźli 4 guzki. PET nie potwierdził, że to są przerzuty, za to guzków znaleźli 5. Od ponad roku nic się nie dzieje z płucami.
moja mama ma bardzo silne rwace bole reki, nie moze nic ja podniesc. jak moge jej pomoc? ma plaster z opioidow i sterydy, ale reka boli bardzo...pomocy:(
czesc dziekuje ze odpisalas kochana. Mama ma dawke 35 co 3 dni zmieniamy. Lekarka dala sterydy ktore nic nie daja. Mame bardzo boli reka, czasem pomaga paracetamol ale w zwiazku z chora watroba nie powinna go brac. jak jej pomoc????
schatzeli,
a mnie interesuje sprawa ostatniego wyniku histopatologicznego.
Dlaczego ponownie zadecydowano o badaniu mikroskopowym i czy przebadano te wycinki co poprzednio, czy pobrano nowe?
Jakie wnioski wyciągnięto z najnowszego wyniku badania histopatologicznego?
Czy poinformowano Was o możliwości (lub jej braku) leczenia imatynibem (lek o nazwie handlowej glivec)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum