Ola Olka dziękuję za odpowiedź.
Nie zamieściłam wyników, bo nie mam dostępu do całej dokumentacji, dysponuję jedynie niezbyt dobrej jakości zdjęciami, które podesłał mi brat. Z tygo co wiem:
1 -wynik tomografii - we wnęce płuca lewego patologiczna masa wielkości 45x44mm ciągnąca się wzdłuż pęczków naczyniowo oskrzelowych na obwód, gdzie widoczne są zmiany saltelitarne wielkości 20mm; jest jeszcze mowa o licznych drobnych guzkach <1mm, w płucu prawym guz 5mm niespecyficzny - możliwa meta
2- tk głowy, na moje bez zmian, nie wiem, czy podczas wizyty lekarze w ogóle na to spojrzeli
3 wyniki bronchoskopii: adenocarcinoma G3; [...tu nie mogę rozczytać dokładnie] komórek raka odpowiada naciekowi pierwotnego raka gruczołowego płuca.
O stopniu 4 była mowa na wizycie lekarskiej. Na podstawie powyższego została zaproponowana chemia.
Na wyniki PET czekamy.
Mama ma 70 lat, oczywiście, że paliła
W zeszłym roku zdiagnozowali u Niej zmianę na pęcherzu, została szybko wykryta i usunięta. Mysleliśmy, że to może przerzuty, ale to jest ponoć całkiem nowa choroba.
Pozdrawiam również.
[ Dodano: 2019-12-11, 19:22 ]
k_r_y_s napisał/a: |
Poczytaj mój wątek. Życzę Wam wytrwałości. |
Idę czytać. Dziękuję za dobre słowo.
[ Dodano: 2019-12-11, 19:42 ]
Co do węzłów chłonnych, w TK jest informacja : w śródpiersiu pojedyncze węzły chłonne wielkości do 11mm w osi krótkiej.