Moja mama miała operację w marcu 2011r (guz w zatoce szczękowej i sitowiu),
przeszła chemioterapię i radioterapie było dobrze, myśleliśmy że rak pokonany.
Niestety koniec listopada i diagnoza straszna przerzut do mózgu.
Mama w 3 tygodnie przestała chodzić i pojawiły się problemy z mową.
Obecnie leży w tzw. domowym hospicjum podajemy jej sterydy i mannitol,
ale to już nie wystarcza doszły bóle nie wiadomo czego, chyba wszystkiego głowa , nogi.
czy ktoś zmaga się z takim problemem? My walczymy Z tym cholerstwem 4 miesiąc,.
Boję się każdego dnia, bo od 2 dni jest coraz gorzej a mama tak bardzo chce żyć...
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-03-14, 21:53 ] Post wydzielony do osobnego wątku, zgodnie z Regulaminem Forum.
Viola,
Prawdopodobnie zdajesz sobie sprawę z tego, że choroba Mamy jest nieuleczalna. Jedno można powiedzieć: na "bóle wszystkiego" na pewno można poradzić stosując właściwe leczenie przeciwbólowe. Ludzie z hospicjum domowego na pewno dobrze sobie z tym poradzą, trzeba tylko zgłaszać, że Mamę boli.
Przerzut do mózgu rokuje bardzo źle. Przykro mi
Trzymajcie się.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
zgadzam się z poprzedniczką, niestety. Mój Tatuś też miał raka w zatoce szczękowej:( wczoraj odszedł...:( walczyliśmy dzielnie przez 17 miesięcy, ale niestety.. Jeśli pojawiły się przerzuty do mózgu, to obawiam się, że ...........:( przykro mi
Nie było mnie na forum bo byłam przy mojej mamuni.która,przez 2 noce nie spała,często majaczyła, krzyczała ,,czemu ja nie mogę spač" niecirpliwa ale przytomna, niespokojna .żadne leki nie działały łącznie z morfiną.Dzisiaj w nocy przyszedł obrzęk płuc mama jest w szpitalu dlaczego jeszcze to się przyplątało?! wiem że to jest beznadziejna sytuacja,ale nadzieja umiera ostatnia a moja mamunia mimo cierpień wierzyła,że się polepszy i czekała na święta(tak było do tej ostatniej nocy,aż się nie pojawił obrzęk płuc) modlę się żeby nie cierpiała ;(
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum